zaterdag 19 juni 2021

MUZIKALE VOETSPOREN: Anneke van Giersbergen [PUBLIEK]

In Muzikale Voetsporen krijgt een artiest de kans om in te gaan op een artiest, die veel voor hem heeft betekend. Het format is bedacht door Martin Kuiper, die ook aan de basis stond van de live documentaire avond Behind the Music, en video interview YouTube-kanaal FaceCulture, waarop ruim 13.000 video interviews met artiesten te zien zijn.

Anneke van Giersbergen zal haar grote held Kate Bush eren. Host Martin Kuiper zal de zangeres en songwriter uit Eindhoven ruim een uur lang interviewen over de Engelse songwriter, waarna Van Giersbergen in een akoestisch mini-concert eigen nummers van Bush zal spelen. “Kate Bush is een groot voorbeeld voor me en heeft met haar unieke songs en sound veel invloed op mij gehad!”

Archief
  • € 17,50
  • € 17,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Anneke van Giersbergen
Anneke van Giersbergen (1973) brak in 1995 door als zangeres van progressieve rock en metal formatie The Gathering en de hitsingle Strange Machines, waarna optredens op grote festivals als Pinkpop en wereldwijde buitenlandse tournees volgden. Na haar vertrek in 2007 uit The Gathering bouwde ze met sferische melodieuze songs aan een succesvolle solocarrière. Haar voorliefde voor het ‘hardere’ werk kan ze sinds 2016 kwijt in haar progressieve metalband VUUR.  “Ik haal wat dat betreft veel inspiratie uit Kate Bush. Ze was niet in een stijl te vangen, die beperking wil ik mezelf ook niet opleggen”,  legt Van Giersbergen uit.

Kate Bush
Met haar debuutsingle Wuthering Heights scoorde een negentienjarige Kate Bush in 1978 een enorme hit. Bovendien bleek ze met haar eclectische en experimentele stijl en avontuurlijke teksten een trendsetter en een groot voorbeeld voor een nieuwe generatie artiesten. Van Giersbergen: “Dat intrigeert mij aan haar. Ze weet een groot publiek aan haar te binden zonder concessies te doen.”