vrijdag 21 april 2017

MOSS & AMBER ARCADES

Een avond met de beste indie van eigen bodem: Moss en Amber Arcades!

Moss | Nederlands meest gelauwerde indie-collectief Moss ken je van haar zalige popliedjes met melancholische sfeer en de loepzuivere stem van Marien Dorleijn. De Amsterdamse band slaat in februari 2017 terug met een gloednieuw album genaamd Strike, een schijfje waarin Moss de ramen wagenwijd open knalt en de frisse lucht binnen laat. De band is naar eigen zeggen ‘transparanter en rechter door zee dan ooit tevoren’. Het knettert, bruist, schuurt, windt op, sleept mee en klinkt nog altijd fris en fruitig, ondanks het gegeven dat de band onlangs nog haar 12,5 jarig jubileum vierde. Op ‘Strike’ wordt de songcraft van de eerste twee albums gecombineerd met de experimenteerdrift van album drie en vier. Oordeel zelf wanneer het 21 april live werkelijkheid wordt.

Archief
  • € 15,00
  • € 10,00
  • € 13,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Amber Arcades | Amber Arcades is de nom de plume van Annelotte de Graaf,  een vrouwelijke singer-songwriter van Hollandse komaf. Ze begint zich pas intensief met muziek bezig te houden wanneer ze op uitwisseling naar Philadelphia in een bluesgrass-band terecht komt. Het toonaangevende label Engelse indielabel Heavenly (thuis van bands als Temples, Beth Orton en Mark Lanegan) heeft direct vertrouwen in de Graaf. En terecht: het album ‘Fading Lines’ wordt megahit bij 3FM en brengt haar op festivals als Eurosonic Noorderslag en Into The Great Wide Open. De plaat is dan ook aangrijpend door haar dromerige popmelodiën, op kraut-geïnspireerde drums en het vloeiende gitaarwerk.

Een briljante plaat. Alweer ja. Houdt het dan nooit op? – Het Parool
Een ontspannend meesterwerkje van Neêrlands beste indieband – OOR
Goede liedjes schrijf je zo – Nieuwe Revu
Behalve het beste Moss-album een hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek van de laatste vijf jaar – de Volkskrant
Mogelijk de beste Nederlandse gitaarband van nu – Algemeen Dagblad

Tijdschema:
20:00 Amber Arcades
21:30 Moss

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur