MONOMYTH

zondag 15 december 2019 2019

TIJDSCHEMA
19.30 uur | Deuren open
20.00 uur | Showtime Mantra Machine
21.15 uur | Showtime Monomyth
23.30 uur | Verwacht einde

Deze Nederlandse Krautrock/stonerrock band verlegt de genre-grenzen door enerzijds zwaar te leunen op de diepe bas en heftige drums, en anderzijds in verfijnde lagen van gitaar en keys het nodige detail in de nummers te brengen. Een totaalervaring van vijf gelijkgestemde identiteiten met spannende instrumentale soundscapes.

alternatief krautrock stonerrock
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Monomyth is geen onbekende in de Nederlandse hardrock/metal scene, met optredens op onder andere Parkpop en Roadburn. Hun debuutalbum heeft de groovende grommers geen windeieren gelegd. “van een zelden gehoord niveau”, aldus Lords of Metal. Het vierde album ‘Orbid Quandrantis’ is al een tijdje aan het sudderen, maar arriveert op 13 september!

Wat kan je verwachten van deze avond? Je wordt meegesleept naar een andere wereld, een kosmische speelplaats, een plek die zowel nieuw als bekend voelt. Kies je ervoor om je ogen te sluiten en je door de instrumentale muziek te laten vervoeren? Of doe jij je ogen wijd open, zodat je afdwaalt in de geest van de duizelingwekkende lichtshow?

Mantra Machine

Met sterke roots in de stoner en spacerock creëert de drie-mans formatie Mantra Machine instrumentale psychedelische jams. Een dynamische mix van zware gitaren, fuzzende bas en groovende drums ondergedompeld in gelaagde synth soundscapes. De band maakte in 2012 een vliegende start tijdens hun debuut op het Sonic Rock Solstice festival in Engeland en bracht hun eerste EP ‘Stage One’ uit. Twee jaar later werd de langspeler ‘Nitrogen’ uitgebracht. In 2016 volgde een uitnodiging voor het Roadburn Festival, speelden ze op Yellowstock in België en deden een mini-tour door Duitsland en Oostenrijk.

Dit jaar is een tweede album ‘Heliosphere‘ uitgebracht waarop de instrumentale reis naar het onbekende verdergaat. Met veel ruimte voor nieuwe geluiden, uitgesponnen composities en onverwachte wendingen.

 

 

“ Alle ingrediënten voor rock & roll zijn aanwezig in de Monomyth sound, maar wel op een volstrekt unieke manier. “

-Suburban.nl