MODERN ENGLISH + SPASMODIQUE

donderdag 25 april 2024 2024

Op 25 april slaan post-punk band Modern English en de Rotterdamse Cultband Spasmodidque de handen in één voor een nieuwe Double Bill show in het rijtje. Eerder speelden bands als Wiegedood & Terzij de Horde, LA Jungle & The Cold Vein en The Bullfight & Alex Roeka in deze opstelling.

Met Double Bill paren wij twee acts waarvan wij denken dat er een muzikale match is. Twee hoofdacts, dubbel zo veel ontdekken, dubbel plezier.

 

New Wave post-punk rock
archief
  • €21,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Modern English is een toonbeeld van consistentie. De band werd opgericht in Colchester, Essex, Engeland en heeft sinds 1977 dezelfde kernbezetting: zanger Robbie Grey, gitarist Gary McDowell, bassist Mick Conroy en toetsenist Stephen Walker. In de afgelopen jaren zijn Modern English alom gerespecteerd als vernieuwers van de post-punk, dankzij jongere generaties die hun catalogus ontdekken en nieuwe artiesten die de band als invloed aanhalen. Deze toegenomen populariteit heeft zich vertaald naar uitverkochte tours met hun vroege albums en een optreden op het hoofdpodium van het 2023 Cruel World Festival voor meer dan 25.000 mensen.

De Rotterdamse cultband Spasmodique bestond 40 jaar in 2021. Ontstaan in 1981, in de gangen van een psychogeriatrisch verpleeghuis in Capelle a/d IJssel, ontwikkelde het kwartet zich tot een meedogenloze live-band die gedurende de jaren 80 en vroege jaren 90 door heel Europa speelde en vier studioalbums uitbracht.