MILES CELEBRATION TOUR

Een avond gewijd aan de legende Miles Davis.

donderdag 12 mei 2016 8358

Dit concert wordt gepresenteerd door Jazz070. Jazz070 is een initiatief van ProJazz, Prospero, Dans en Muziek Centrum, Paard van Troje en het Koninklijk Conservatorium.

Voor liefhebbers van Miles Davis - jazz Jazz
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Leven na de Dood
Miles Davis staat bekend als innovator, visionair, levenskunstenaar, vrouwenverslinder, trompettist en beeldend kunstenaar.  Als deze legende niet vijfentwintig jaar geleden na een bizar creatief leven gestorven zou zijn, zou hij dit jaar zijn 90ste verjaardag gevierd hebben. Reden voor Michael Varekamp en Eline Gemerts om zijn leven te vieren met de Miles Celebration Tour.

Bezetting:
Michael Varekamp Trumpet Sonny Fortune, David Murray
Eline Gemerts Vocals Sister Sledge
Ben van den Dungen Sax Nueva Manteca, Tango Extremo
Wiboud Burkens Keys Lalah Hathaway, Leon S. Ware
Mauel Hugas Bass Candy Dulfer, Lalah Hathaway
Eric Hoeke Drums Daughters of Soul, Dash!
Job Geheniau VJ Vito Brothers

Pionier in de Jazz
Gedurende zes decennia, vanaf zijn eerste doorbraak in 1945 tot zijn dood in 1991, maakte Miles Davis muziek wat tot stand kwam door zijn talent om de toekomst van muziek te horen en een passie om het te spelen. Davis was een spil in de ontwikkeling van  de cool jazz, modale jazz en jazzrockfusion. Hij wordt hierdoor ook wel de Picasso van de jazz genoemd.

Een Avond Vol Miles
Het belooft een spannende, swingende avond te worden, net als Miles zelf. Met de extra’s visuals en vocals wordt je meegevoerd op een opwindende trip door het gepassioneerde brein van dit genie. Na afloop van de show, draaien de leden van de tribute band hun favoriete Miles platen.