MENSEN ZEGGEN DINGEN #2

woensdag 12 april 2023 2023

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat Mensen Zeggen Dingen doet. Uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht op 12 april je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd tijdens Mensen Zeggen Dingen.

poetry spoken word
archief
  • €8,00 *
  • Kleine Zaal
  • 20:00
  • 20:45
Nieuwsbrief

Line up:

Sophia Blyden (zij/hen) is schrijver, dichter, redacteur en programmamaker. Het vertellen en delen van persoonlijke verhalen vormt de rode draad in haar werk en ze gelooft sterk dat de kracht van kwetsbaarheid mensen verbindt. Ze schrijft graag over en organiseert evenementen rondom thema’s als feminisme, mentale gezondheid en de liefde. In 2017 richtte ze het feminist platform Stories of Womanhood op, waarmee ze persoonlijke verhalen een plek geeft op het podium via creatieve kunsten. Sinds 2020 werkt ze als redacteur voor VPRO’s Brommer op zee en sinds 2021 maakt ze samen met Annemieke Dannenberg de poëziepodcast Maxi Poezie.

 

Lin An Phoa is schrijver, taalwetenschapper en docent Nederlands voor mensen met allerlei thuistalen. Haar poëzie is lichamelijk en kritisch en onderzoekt vaak thema’s als vrouwelijkheid, maakbaarheid, maatschappelijke  verwachtingen en systemen.

Daniëlle Zawadi schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo maar opgegroeid in Nederland. Zawadi kaart onderwerpen aan die over haar bi-culturele achtergrond gaan, over vriendschap en ouder worden. Wegens haar passie voor schrijven initieerde ze een platform voor woordkunst in Den Haag: Het Zwarte Schaap.

Eva van Manen is een artiest en producer die zich tussen verschillende disciplines en werelden in beweegt. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ (2018) overbrugt Eva stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek en onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar raken. Op haar tweede album ‘De Diepte In’ (2021) duikt Eva de diepte in van een gevoelswereld en zoekt Eva een stromende sensitiviteit op samen met haar band. Voorjaar 2023 verschijnt haar nieuwe EP.

Houda is spoken word artiest en treedt op onder het pseudoniem Tough and Vulnerable. De kracht in Houda’s voordrachten is dat zij zonder angst haar kwetsbaarheid toont. Op het podium legt ze krachtig de vinger op de zere plek. Houda debuteerde in 2019 bij Worldsplay tijdens International Women’s Day. Sindsdien heeft ze bij Mensen Zeggen Dingen, Opera Forward Festival 2021 en andere podia gestaan.