MENSEN ZEGGEN DINGEN #3

woensdag 14 juni 2023 2023

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat Mensen Zeggen Dingen doet. Uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd tijdens Mensen Zeggen Dingen. Woensdag 14 juni in PAARD!

spoken word
archief
  • €8,00 *
  • Kleine Zaal
  • 20:00
  • 20:30
Nieuwsbrief

Line up:

BenzoKarim (host)

Teddy Tops

Dina Bousbaa is een 26 jarige Marokkaanse Nederlander en Nederlandse Marokkaan die voor het publiek staat om Nederland de onderbelichte verhalen van haar voorouders, die als gastarbeiders een warm thuis hebben verlaten voor een nieuw huis, bij te brengen. Hierbij is zij onder andere finaliste van de El Hizjra literatuurprijs geweest. Verder is Dina arts in spé en houdt zij zich bezig met rechtvaardigheid binnen diversiteit en inclusie.

Melissa Knollenburg is toneelschrijver, regisseur, essayist en dichter. Haar werk gaat vaak over queerness, intergenerationele verhalen en de herinneringen van een lichaam. Dit najaar komt haar bundel Klamme handen en gedeelde grond uit met essays en gedichten over opgroeien in Nederland als Indische queer vrouw. Ze liep stage bij o.a. Judith Herzberg en werkte in de afgelopen jaren samen met Ola Mafaalani en Sheralynn Adriaansz aan voorstellingen over feminiene kracht, bicultureel zijn en sisterhood.

Lev Avitan is gediplomeerd straatfilosoof. Zijn denken, gevormd in de Vogelaarwijken van Arnhem en universiteitsbanken van de Radboud, giet hij in poëzie en draagt deze voor in de vorm van het gesproken woord. Zijn werk deelde hij voorheen op festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole. Momenteel is Lev werkzaam als theatermaker en regisseur, waar hij volgend jaar twee van zijn reflecties op de maatschappij naar het grote toneel zal brengen.

Jörgen Gario aka UNOM is deel van de eerste “Poetry Circle Nowhere” een landelijk schrijf en performance art gezelschap, waarvan hij nu workshopdocent is. Op het podium vlecht hij muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie bomvol positiviteit. Hij heeft zo ongeveer overal in Nederland opgetreden. International reisde hij voor poezie en muziek o.a. naar India, Tanzania, Zuid Afrika, Duitsland en meer. Sinds mei 2019 kan je drie van zijn gedichten lezen in de bloemlezing ‘Hardop – Spoken Word in Nederland’ uitgegeven door Atlas contact. Sinds september 2022 is één van zijn gedichten opgenomen in de bloemlezing ‘De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie 101 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu’ uitgegeven door Querido.