vrijdag 13 maart 2020

Meet The Urban Pro’s#7 : Urban meets pop | Music Rights on Tour – UITGESTELD

Helaas is dit evenement per direct uitgesteld. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet en het RIVM zullen tot 31 maart geen evenementen plaatsvinden in PAARD en Paardcafé. Op dit moment lijkt het er op dat we voor alle evenementen nieuwe data kunnen vinden. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Er wordt hier achter de schermen hard gewerkt om bezoekers van zoveel mogelijk informatie te voorzien en zo mogelijk de evenementen te verplaatsen. Paard houdt ticketkopers op de hoogte via de mail. Op de website en op onze socials houden we u op de hoogte van nieuws.
Lees hier meer: www.paard.nl/nieuws/paard-tot-en-met-31-maart-gesloten/ 

Op dit moment staat de telefoon roodgloeiend en stromen de mailtjes binnen. We vragen uw begrip en niet te bellen naar Paard omdat we momenteel niet iedereen van een antwoord kunnen voorzien.

 

————————-

  • Buiten de Deur
  • 18:30
  • 18:30

Is jouw muziek wel beschermd en weet je voldoende over muziekrechten? Music Right on Tour vertelt je alles hierover tijdens de 7e editie van Meet The Urban Pro’s op 13 maart.

Het blijft voor veel muzikanten een bijna onmogelijke puzzel: muziek en recht. Zeker binnen de urban scene is de kennis hierover beperkt, maar ook voor de popscene is het vaak onbekend terrein. Moet bijvoorbeeld de hele band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg je voor optredens ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? Om deze vragen te beantwoorden, organiseren CultuurSchakel en poppodium PAARD deze Meet The Urban Pro’s (MTUP) daarom samen met Popradar Academy en Music Rights on Tour.

Programma
Music Rights on Tour is een initiatief van Nederlandse rechtenorganisaties, waar alle expertise over muziekrecht samenkomt. De paneldiscussie is met Silvia Biemans (Sena), Yacine N’Diaye (NORMA) en Esther Maijer (Buma/Stemra). Via een case vertellen zij je wat je moet weten om alles uit muziekrechten te halen.

Hoe zijn de samenwerkingen aan een nummer tot stand gekomen? Wie ontvangen vergoedingen vanuit auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, en wat moeten ze hiervoor doen? En hoe zit het nu precies met het naburig recht, wie ontvangt vergoedingen van NORMA en Sena? In het panel komen al deze vragen aan bod en hoor je van iedereen die betrokken is bij de totstandkoming van een nummer welke rol deze rechtenorganisaties spelen.

Datum: 13 maart 2020
Tijd: 18.30-20.00 uur
Locatie: De Blauwe Kamer, Grote Markt 25 in Den Haag (boven Hoender & Hop)

Aanmelden
Wil jij meer weten over muziekrecht? Meld je dan snel aan via onze website.
Neem voor vragen contact op met Joan Biekman, adviseur Cultuurparticipatie van CultuurSchakel via [email protected]

De hiphop & urban guide
Vind jouw weg binnen de Haagse hiphop & urban scene en check onze guide. Wij verzamelen continu tips van professionals over o.a. het verbeteren van je skills, opbouwen van je fanbase, financiële ondersteuning, werken met booking agents & platenlabels en ontwikkelplekken in Den Haag.