MBNT PRESENTEERT: PIETER NOOTEN & LUCAS STAM EN ANDEREN

zaterdag 22 februari 2014 2014

U kunt voor dit programma op de dag zelf tickets aan de kassa kopen

Avant
archief
  • Kleine zaal
  • 13:30
  • 14:00
Nieuwsbrief

Internationaal is er de afgelopen jaren meer en meer belangstelling voor nu-ambient en neo klassiek. Artiesten als Ólafur Arnalds, Nils Frahm en Sigur Ros begeven zich buiten de gebaande paden van de pop, maar spraken toch een groot publiek aan. Het nieuwe platform voor nu-ambient en neo-klassiek, MBNT, speelt hierop in en richt zich op de atmosferische ‘gevoels’-muziek. MBNT presenteert deze dag een speciaal middagconcert.

MBNT = nu-ambient en neo klassiek
Muziek op het snijvlak van klassiek, elektronica, ambient en avantgarde. Of het nu nu-ambient, neo-klassiek , Berliner school-cosmic wave of geïmproviseerde drone-muziek: het hoort thuis in het concept van MBNT.

Pieter Nooten en Lucas Stam: ex-Clan of Xymox meets cellist
Pieter Nooten maakte in de jaren tachtig deel uit van Clan of Xymox en nam platen op voor het befaamde Britse 4AD-label, onder andere met This Mortal Coil en Michael Brook. Sinds enkele jaren maakt hij CD’s op het Engelse Rocket Girl-label. De laatste, de dubbel-CD Haven, kreeg wereldwijd lovende kritieken en in het voetspoor van de release trad Nooten diverse keren op, onder andere op het Magneetfestival en het spraakmakende Poolse Intermediale-festival. Pieter Nooten treedt op met cellist Lucas Stam en met videokunstenares Miryam Chachmany.

Kleefstra/Bakker/Kleefstra: bevroren klanklandschappen
De muziek van Kleefstra/Bakker/Kleefstra kenmerkt zich door het verstilde, poëtische karakter van uitgesponnen klanklandschappen. De onlangs in Engeland verschenen LP Griis werd in The Wire omschreven als ‘an icy enclave out of frozen drones and amplifier crackle’.

Ron Boots: een dromerige Tolkien
Ron Boots is een Nederlandse ambiënt-muzikant die instrumentale elektronische muziek maakt. Tangerine Dream en Steve Roach zijn belangrijke inspiratiebronnen, en hij is tevens beïnvloed door de boeken van Stephen King en Tolkien. In de loop van de jaren produceerde Boots meer dan veertig albums en cassettes.