zaterdag 23 maart 2019

MAMMAL HANDS

19:30 deur open
20:30  MAMMAL HANDS

Oorstrelend is het, het geluid dat deze “new rising stars in the UK jazzscene” teweeg brengen. Het Britse modern-jazztrio Mammal Hands staat op het randje van doorbreken. Na dat zij vorig jaar op ons Mondriaan Jazz festival stonden en grote indruk maakten in o.a. LantarenVenster (“een prachtig impressionistische geheel, vol prikkelende details vanuit de drumkit, meeslepende ambientsferen en golvende melodielijnen”) gaat het ook in ons land hard met de populariteit van de heren. Als voorprogramma van ambient-jazz act GoGo Penguin, waarmee ze ook het recordlabel delen, kan jazzbeminnend publiek al een tijdje niet meer om hen heen.

Klinkt als Gogo Penguinavantgarde-jazzmoderne jazzWe Are Public
Archief
  • € 17,50
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

De mannen halen hun inspiratie uit tal van genres (neem een Oosterse spirituele muziek of folk). Naast het krachtige, melodieuze pianospel, drukke ritmepartronen en melancholieke sax wordt er volop geëxperimenteerd met samples (Ierse fluit, Indiase tabla’s) om hun hypnotiserende sound nog rijker te maken. Zo is het eindresultaat muzikaal divers, avontuurlijk en regelmatig ontroerend. 2019 voelt nog heel ver.

Het was genieten bij Mammal Hands. Met sterke melodieën bouwde het trio zijn stukken op met steeds voller wordende herhalingen, waarna ingenieuze wendingen volgden.

NRC over optreden Mammal Hands op Mondriaan Jazz