zaterdag 6 maart 2021

MAMIHLAPINATAPAI [NIEUWE DATUM]

Denk aan Spaanstalige wereldmuziek, blazers en opzwepende ritmes, die binnen no-time een glimlach op je gezicht tovert en je laat bewegen als een volleerde danser of danseres! Het exotische gezelschap Mamihlapinatapai, bestaande uit negen muzikanten die begonnen als straatmuzikanten in onze Hofstad. Op 6 maart 2021 is het tijd voor een nieuw hoofdstuk speelt de band met hun nieuwste plaat op zak in PAARD.

cumbiaflammencoJazzLatinraggaeska
Koop tickets
  • € 12,50
  • € 12,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

De groep werd opgericht door jeugdvrienden Luciano Varela (basgitaar) en Fernan Mejuto (toetsen), die beiden opgroeiden in de Spaanse regio Galicië en geïnspireerd geraakt door bands als Manu Chao, Che Sudaka en La Troba Kung-Fú. Samen studeerden ze Jazz aan het conservatorium in Den Haag, waar een hecht gezelschap aan diverse muzikanten ontstond. Begin 2017 zag debuutalbum Camino del Sol het levenslicht, waarna het grote avontuur langs de vele festivalweides begon. Van MadNes en Oerol, tot Zwarte Cross, Wildeburg, en Into The Woods, Parkpop, en menig internationaal festival.

In 2019 besloten de Mamih’s het rustiger aan te doen om volop te kunnen werken aan het tweede album. De band pendelde heen en weer tussen zeven verschillende studio’s in Nederland en Spanje om de perfecte omstandigheden te vinden voor het album. Het resultaat is een nieuw album dat volwassener, politieker en filosofischer is dan het debuut. MAGHíA toont een sarcastisch en rauw beeld van onze huidige realiteit. Het album is op 13 maart verschenen en verkrijgbaar via de bekende platformen.

We omschrijven het als wereldmuziek. We halen onze inspiratie van over de hele wereld, we proberen van mensen zelf nieuwe muziekstijlen te leren. We proberen alles te leren en dan te mixen.

Luciano, MAMIHLAPINATAPAI