vrijdag 25 maart 2022

MAIDA ROSE

Pyke

CORONA UPDATE 25/2: Dit event is te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs (qr-code) of negatief testbewijs en is zonder 1.5-meter of mondkapje.

Als je van Beach House en Cigarettes After Sex houdt, staat je een absolute traktatie te wachten. Melancholische melodieën flirten met groovy baslijnen en laten je meedrijven in de dromerige soundscapes die ze creëren. De aanstekelijke liedjes van Maida Rose zullen zeker weten in je hoofd blijven hangen.

Op 25 maart 2022 staat Maida Rose in de Kleine Zaal.

alternative rockdreampopindierock
Archief
  • € 11,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Maida Rose zet 2021 in vuur en vlam met hun unieke dreampop-styling. Ontstaan uit de Nederlandse badplaats Den Haag; dit project is een vehikel voor het songwriting partnership van Roos Meijer en Javièr den Leeuw. Na de afgelopen vijf jaar te hebben doorgebracht met schrijven en opnemen op de zolder van het ouderlijk huis van Javier, is de band eindelijk begonnen met het delen van hun droompop-juweeltjes met de wereld. De persoonlijke ervaringen van het duo tijdens de adolescentie vormden de inspiratie voor deze verzameling aan liedjes. Hun verhalen over liefde – oude en nieuwe – en hun uitingen over depressie en andere wereldse gevoelens, vormen een unieke muzikale wereld. Het album is in eigen beheer geproduceerd en wordt voorbereid voor een release begin 2022.

Support: Pyke
Pyke is een singer/songwriter met een karakteristieke stem en rake melancholische nummers. Hij maakt bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. Zijn songs reflecteren op bedrukkende zielenpijn, opgelegde normen en de constante drang om aan die standaard te moeten voldoen. De liefde voor alternatieve pop-bands en zijn obsessie met contemporary R&B ontmoeten elkaar In de nieuwe track “Sleeping with Sharks” die 11 maart uitkomt.

Het voelt een beetje alsof liedjes tatoeages zijn

Eric Hoetjes – 3 voor 12