LIVING LEGENDS TOUR: KOOL G RAP & AZ WITH DJ DOO WOP

zondag 24 november 2013 2013

Het management van Kool G Rap heeft ons laten weten dat de show op zondag 24 november niet door kan gaan. Kool G Rap mag vanwege paspoortproblemen het land niet uit.

Hip Hop-
archief
  • Grote zaal
  • 14:00
  • 15:00
Nieuwsbrief

Reeds gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd bij het punt van aankoop. Mensen die een e-ticket hebben aangeschaft, krijgen bericht over retournering.

Kool G Rap wordt door Jay-Z, Eminem en Nas als groot voorbeeld gezien en door velen wordt hij aangehaald als beste MC aller tijden en pioneer in hip-hop’s ‘Golden Age’.  Midden jaren ’80 begon Kool G Rap als onderdeel van Juice Crew. Na een korte samenwerking met DJ Polo timmert hij sinds enkele jaren solo aan de weg. Met het album ‘Giancana’ ontvangt hij in 2002 een Grammy- nominatie; de kroon op zijn werk. In 2011 verscheen zijn meest recente album; lovende reacties volgen wederom.

AZ wordt geranked als nummer 1 in de lijst van ’10 Most Underappreciated Rappers—Most Underrated Rappers of All Time’. Hij werd bekend door een featuring op ‘Illmatic’ van Nas, waar hij vanaf dat moment onafscheidelijk van was.  Zijn album  ‘The Essence’ werd vervolgens genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best Rap Performance’. Hij werkt momenteel aan Doe or Die II, een vervolg op zijn allereerste solo album die in 1995 uit kwam. Hij zal deze hoogstwaarschijnlijk uit komen testen in het Paard.

De avond wordt afgesloten door DJ Doo Wop.

Deze avond wordt gepresenteerd door The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion. 1988 was een heel erg mooi jaar in de geschiedenis van het Hip Hop tijdperk. Elke zondagmiddag was het raak in het Haagse podium Paard van Troje. Vanuit heel Nederland kwamen Hip Hop fans bij elkaar om de unieke sfeer mee te maken. Jongens zoals Def Rhymes, Postman, All star Fresh en Deams waren vaste bezoekers. De nieuwste platen werden gedraaid door resident DJ Gizmo en er werd gedanst op Public Enemy, Kid & Play en Salt & Pepa. Uit de US kwamen artiesten zoals Jungle Brothers, KRS One, DJ Cash Money, Ice T, en Queen Latifah. Iedereen wilde er zijn en men praat er nog regelmatig over; wat een tijd! Uit de behoefte om deze hoogtijdagen te blijven vieren is The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion geboren met als doel om eens per jaar (of vaker) dezelfde sfeer uit 1988 neer te zetten!

Meer weten: www.facebook.com/hiphopreunion