LIJPE

donderdag 1 februari 2024 2024

Lijpe heeft zonder twijfel een plekje verdiend tussen de meest legendarische rappers uit de Nederlandse hiphopscene. Sinds 2015 is hij niet meer weg te denken uit deze categorie. Opgegroeid in Maarssen, een klein dorpje naast Utrecht, begon Lijpe als tiener met het schrijven van rapnummers en het maken van muziekvideo’s met zijn vrienden. Dit bleek een goede uitlaatklep te zijn voor de dagelijkse worstelingen van het straatleven. In 2015 bracht Lijpe samen met het hiphopcollectief New Wave het meeste gestreamde album van dat jaar uit. Met zijn krachtige en zelfverzekerde stem, en met teksten vol emotie, weet hij binnen no time de aandacht van het publiek te grijpen en vast te houden. Deze hiphop ‘heavyweight’ staat op 1 februari 2024 in onze Grote Zaal.

archief
  • €31,50 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Met een Meet & Greet ticket zal je Lijpe ontmoeten en is er tijd om een foto met hem te maken, daarnaast heb je toegang tot de show, dus je toegangskaartje is bij de prijs inbegrepen. Je vindt Meet & Greet tickets in de ticketshop hiernaast. Op=op! 

In 2015 bracht Lijpe zijn eerste nummers uit, zoals ‘Waar Ik Morgen Ben’ en ‘Ogen In Je Rug’. Hiermee kwam rapper Lijpe voor het eerst onder de aandacht van platenlabel Top Notch. Indatzelfde jaar werd hij door Top Notch uitgenodigd voor een schrijverskamp samen met een groep andere beginnende artiesten en producers. In deze groep zaten artiesten zoals Ronnie Flex, Jonna Fraser en Frenna. Samen vormden ze het hiphopcollectief New Wave, een nieuwe generatie Nederlandse hiphop. New Wave slaagde erin binnen tien dagen een volledig album te creëren, dat later het meest gestreamde album van 2015 werd. Dit album heeft een aanzienlijke invloed gehad op de huidige Nederlandse hiphopscene. Tracks waaraan Lijpe heeft meegewerkt zijn onder andere ‘Dikke Gun’, ‘Veranderd’ en de platina track ‘Vallen In De Club’. 

In 2018 stond Lijpe met vijf soloprojecten in de top 100, waarmee hij de eerste Nederlandse artiest was die dit ooit wist te bereiken. In 2022 won Lijpe de Edison Pop Award in de categorie ‘HipHop’. Met zijn inspirerende teksten, consistentie, bescheidenheid en enorm sterke werkethiek is Lijpe een voorbeeld voor velen en staat hij om deze reden aan de top van de Nederlandse hiphopscene.