zondag 4 oktober 2020

LEWSBERG

Op vrijdag 27 maart verscheen het tweede album van de Rotterdamse band Lewsberg, getiteld In This House. Dat nieuwe album kwam op een andere manier binnen dan het debuut. Harder qua geluid, maar menselijker van toon. Is de titel van openingsnummer Left Turn een waarschuwing aan de luisteraar, dat er niet voor de meest voor de hand liggende paden gekozen gaat worden?

Archief
  • € 12,50
  • € 12,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:00
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

In this house we make mistakes

In this house we never give up

Lewsberg is vernoemd naar schrijver en mede-Rotterdammer Robert Loesberg, bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Dat is de grootste bron van inspiratie voor de band: de tegencultuur en grote-stads-cynisme van de jaren 60 en 70. Na de release van The Downer (EP/cassette) en 7″ single Non-fiction Writer in 2017, bracht Lewsberg het zelfgetitelde debuutalbum uit in april 2018.

Veilig concertbezoek in PAARD
Via Veiligheidsregio Haaglanden is bekend geworden dat het programma in PAARD de komende tijd door kan gaan met de capaciteit van maximaal 130 personen. Dit betekent dat onze shows in de Grote Zaal ongewijzigd plaats kunnen vinden. Uiteraard blijven onze reeds ingezette (strenge) 1.5m-maatregelen van kracht. Ook gelden er een aantal nieuwe regels: mondkapjes zijn verplicht in het pand (behalve op de zitplaats), onze horeca stopt om 21:30 met uitserveren omdat er na 22:00 geen consumpties meer mogen worden genuttigd. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.

“Het Rotterdamse Lewsberg laat de gitaren zo rammelen dat je zou willen dat er nooit een eind aan komt.”

  • De Volkskrant