zondag 4 oktober 2020

LEWSBERG

Op vrijdag 27 maart verscheen het tweede album van de Rotterdamse band Lewsberg, getiteld In This House. Dat nieuwe album kwam op een andere manier binnen dan het debuut. Harder qua geluid, maar menselijker van toon. Is de titel van openingsnummer Left Turn een waarschuwing aan de luisteraar, dat er niet voor de meest voor de hand liggende paden gekozen gaat worden?

Koop tickets
  • € 12,50
  • € 12,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:00
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

In this house we make mistakes

In this house we never give up

Lewsberg is vernoemd naar schrijver en mede-Rotterdammer Robert Loesberg, bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Dat is de grootste bron van inspiratie voor de band: de tegencultuur en grote-stads-cynisme van de jaren 60 en 70. Na de release van The Downer (EP/cassette) en 7″ single Non-fiction Writer in 2017, bracht Lewsberg het zelfgetitelde debuutalbum uit in april 2018.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook als bezoeker speel je een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er helaas niet gedanst, geroepen, gefloten of uit volle borst meegezongen kan worden. Wel kun je al zittend genieten van een drankje of een hapje (er is een aangepaste kaart met o.a. diverse speciaal bieren, kaas, worst of een notenmix). We vragen bezoekers ook te blijven zitten tijdens het event.  Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live events.

“Het Rotterdamse Lewsberg laat de gitaren zo rammelen dat je zou willen dat er nooit een eind aan komt.”

  • De Volkskrant