zondag 17 september 2017

LEE ‘SCRATCH’ PERRY vs. MAD PROFESSOR

Lee ‘Scratch’ Perry is overduidelijk een van de meest invloedrijke artiesten in de reggaegeschiedenis.
Nu komt de reggaekoning naar onze hofstad, maar niet alleen. Het podium wordt gedeeld met ‘dubner in crime’ Mad Professor!

Archief
  • € 22,50
  • € 20,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De 81 jarige Jamaicaan wordt ook wel de grondlegger van reggae en dub genoemd. Scratch heeft met veel belangrijke artiesten gewerkt, waaronder George Clinton, Max Romero & Bob Marley.

Mad Professor, ook wel bekend als Neil Fraser krijgt de bijnaam door zijn vreemde experimenten met elektronische apparaten. Zo bouwde hij op 10 jarige leeftijd al een eigen radio en telefoon.

Later werd hij bekend door zijn originele vorm van muziekproductie en remixes. Al snel werd hij gezien als de beste producer in dub en wist het toegankelijk te maken voor het nieuwe, digitale tijdperk. Samenwerkingen met Sly and Robbie, Johnny Clake Pato Banton en Jah Shaka staan al langere tijd afgevinkt op Mad Professor’s lijstje.

Op 17 september is het eindelijk tijd voor Den Haag om deze twee grootmeesters aan het werk te zien.

 

 

 

Paard over LEE 'SCRATCH' PERRY vs. MAD PROFESSOR

Het is zeker niet de eerste keer dat de Jamaicaanse dub-originator Lee ‘Scratch’ Perry in het Paard staat. Wel dat hij dat doet samen met die andere dubmaster Mad Professor. Tesamen hadden zij grootheden als Bob Marley, Massive Attack, Junior Murvin, The Congos en zelfs The Beastie Boys onder de knoppen. Twee legendes op één podium. Henk Koolen,
Paard - Programmeur