woensdag 31 oktober 2018

LADYSMITH BLACK MAMBAZO

Al meer dan 50 jaar weet Ladysmith Black Mambazo harten te raken. Waar het mannenkoor ook komt, hun vrolijke vocale harmonieën en herkenbare danspasjes verspreiden liefde, vrede en harmonie. En dat bleef niet onopgemerkt. De groep werd over de jaren bekroond met 5 Grammy Awards en 19 Grammy nominaties! Ladysmith Black Mambazo geeft de meest bijzondere à capella ervaring waar je ooit bij zal zijn. Wij zijn er dan ook trots op dat ze op 31 oktober gewoon bij ons in het Paard staan.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

In de jaren 70 wisten ze zichzelf te bewijzen als meest succesvolle zangroep van Zuid-Afrika. Toen Paul Simon later, halverwege de jaren 80, Zuid-Afrika bezocht kreeg hij inspiratie. En wat voor inspiratie… Het wereldberoemde album Graceland was een gevolg – een mijlpaal die als toonaangevend wordt beschouwd bij de introductie van wereldmuziek bij het mainstreampubliek.

Ladysmith Black Mambazo heeft diep respect voor hun culturele en persoonlijke geschiedenis. Elke stap die ze zetten doen ze met oog op hun muzikale nalatenschap, en daarom hebben ze in de loop der jaren ook een jongere generatie verwelkomd. De jongere generatie brengt nieuwe energie om hun boodschappen over vrede, liefde en harmonie aan miljoenen mensen door te geven.

Their performance was a delightful a cappella experience

Twin Cities Arts