zondag 27 januari 2019

LABOMBA

Tijdschema
15:00 deur open
15:30 Donkey Kung Fu
16:30 LaBomba

LaBomba is een Amerikaans/Nederlands roots/rock trio uit Den Haag. De band klinkt heel Amerikaans en dat is niet zonder reden. Bassist/zanger Dave Bordeaux (Billy The Kid, Diesel, Van Halen) is er geboren en getogen, gitarist/zanger Maroen Fransen (Winterland) studeerde vanaf zijn 16e al gitaar aan het MIT in LA, waar hij les kreeg van o.a. Steve Vai en Eddy van Halen en drummer/zanger Peter Nelissen (YaYa’s) werkte in het verleden voor het Amerikaanse muziekblad Billboard.

 

rockRoots
Archief
  • € 8,00
  • Kleine Zaal
  • 15:00
  • 15:30

*incl € 2,50 servicekosten

De lead zang wordt tussen de drie bandleden verdeeld en er is veel drie-stemmige zang, wat ook weer voor een Amerikaanse sound zorgt. Eind voorjaar 2019 wordt het tweede studioalbum verwacht en ondertussen zijn ook de opnames van een live album begonnen die ook in het Paard zullen plaatsvinden bij dit optreden. Sunday in the Park is de eerste single van het Nederlands/Amerikaanse bluesrock trio, de plaat staat op het nieuwste album ‘Fresh Loud and Different’. 3 voor 12 vindt dat de band een mix probeert te maken van Nirvana, Steve Ray Vaugh, Jeff Healey, Gary Clark Jr., Cream, Triggerfinger en Jimi Hendrix. Een mix die verrassend uit kan pakken, op 27 januari zie je ze in Paard!

Donkey Kung Fu
Kung fu trio uit Amsterdam. Bruce Lee meets Bruce Dickinson… of zoals Grasnapolsky omschrijft: “Franz Ferdinand op speed!” Gewelddadig strakke songs, met een droge twist. Genre? Niet belangrijk. Oordoppen wel, want deze boys zijn niet vies van fuzz-pedalen. “Don’t fear the man who has practiced 10,000 kung fu kicks once, but fear the man who has practiced one kick 10,000 times”.