vrijdag 22 maart 2019

KUENTA

Aymar Torres

19:00 deur open
19:30 Aymar Torres
20:45 KUENTA I TAMBU 

Major Lazor meets de Arawak Indianen. KUENTA neemt de authenticiteit van de traditionele Tambú muziek en laat deze rondzingen in een tropische mix die gaat van baile funk tot moombahton! Of nog beter gezegd: Tambutronic. ‘Kuenta I Tambu’ betekent, vertaalt vanuit het Papiamento, ‘verhalen en drums’, dit is wat deze band wil uitdragen. Ritmes, van traditioneel tot splinternieuw en van akoestisch tot elektronisch, maken samen een verhaal. En bij deze band een verhaal waar je met je hele lichaam naar luistert, want stil blijven staan bij een show van KiT is onmogelijk.

Klinkt als Major Lazor meets de Arawak Indiansafro-caribischeuropese danceWe Are Public
Archief
  • € 15,00
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Je kunt traditie zien als een verlaten en stoffige museumexpositie die nooit zal veranderen. Maar je kunt ook kijken naar de lijn die de hele geschiedenis doorkruist, door tot het heden. Degene die het verleden respecteren, dit oppakken en nieuwe wegen inslaan zonder de oude te vergeten. KUENTA neemt de geluiden van de hedendaagse global bass muziek en mengt ze moeiteloos met live percussieve. Hierdoor bewijzen ze hoe gemakkelijk de traditionele grooves zich opnieuw laten uitvinden.

Support: Aymar Torres
Aymar Torres is een zanger-gitarist die (akoestisch) legendarische Braziliaanse Bossanova uit de jaren 50, 60, 70 en 80 covert van o.a. Tom Jobim, João Gilberto, Jorge Ben en Caetano Veloso. Hij speelt ook oude bekende Latin nummers van o.a. Buena Vista Social Club, Juan Luis Guerra en Gipsy Kings. Verder zingt hij in verschillende talen zoals; Portugees, Spaans, Italiaans, Frans en Papiaments. Samen met zijn neef Pablo op percussie voelt het net alsof je in een warm land bent.

“The six-beat complexity and metal percussion of tambú arrived, strategically, as peaks of momentum.”

New York Times