vrijdag 17 november 2023 8380

KOVACS

Morpheus

Kovacs is een raadselachtig fenomeen. Begonnen op open-mic avonden in Eindhoven, heeft ze haar unieke pad gesmeed door de sluwe kronkels en knopen van het leven te omarmen en betovert ze met haar obscure wringende allure. Bijna tien jaar geleden brak ze door met haar single My Love. Haar muziek heeft internationaal succes waardoor ze optredens op festivals als Glastonbury en Coachella op haar CV kan zetten. In 2018 bracht ze haar tweede album Cheap Smell uit, welke begin dit jaar werd opgevolgd door haar nieuwe album Child of Sin. Met dit wijde repertoire keert ze terug naar PAARD op 17 november!

 

avant gardeJazzPop-noir
Archief
  • € 28,00
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 3,00 servicekosten

Sharon Kovacs, oftewel Kovacs, begon al vroeg met met schoolbands en talentenjachten, waarna ze studereerde aan het Rock City Institute in Eindhoven. Als invloeden noemt ze zelf Betty Davis, Etta James en Tina Turner. Vanwege haar donkere stemgeluid wordt haar muziek vaak omschreven als soul of blues.

Support: Morpheus
De Amsterdamse singer-songwriter Morpheus debuteert dit jaar met zijn EP ‘Morphosis’, geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Bush. Na het onverwachtste verlies van zijn moeder, gebruikt hij muziek als een bron van kracht en wijsheid. Dit resulteert in een diepgaande en intieme EP die opgenomen is in één take, waarbij hij gelooft dat schoonheid schuilt in het vastleggen van het moment in plaats van perfectie.