zondag 22 september 2019

KOVACS

NOWA

Met haar rauwe en soulvolle stem maakt Sharon Kovacs prachtige, doordringende muziek, die duister, maar vooral heel puur is. Haar eigenaardige stemgeluid resulteerde erin dat zangscholen haar aanraadden om iets anders te gaan doen, maar wat zijn we blij dat ze door is gegaan! Kovacs liet ze kletsen. En gelukkig maar. Tegenwoordig verovert ze de wereld met haar charismatische voorkomen en stemgeluid: donker, rauw en met vlagen van de allergrootsten (Holliday, Simone, Bassey, Winehouse en Beth Gibbons). 22 september in de Grote Zaal van het PAARD.

Klinkt als Portishead, Amy Winehouse, Nina SimonernbSoul
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Kovacs debuteerde met haar Bond-noir achtige EP uit 2013 ‘My Love’, die ze opnam in Cuba. Haar debuutalbum ‘Shades of Black’ schoot in 36 landen de hitlijsten in, en kwam in zowel Duitsland als Nederland op nummer 1. Haar tweede album ‘Cheap Smell’ is een indrukwekkend en open soul album, en is vernoemd naar Kovacs eerste band. Een album wat geïnspireerd is door de zoektocht naar het juiste pad, wanneer het leven je in bochten slingert.

NOWA
NOWA
is een elektronisch Dark-pop duo uit Nederland. De combinatie van de koude synthesizers en de warme soulvolle stem van front zangeres Julia maken NOWA. Met haar dromerige zanglijnen neemt ze je mee in haar eigen wereld. Het duo bestaande uit Julia Evers en Polle van Genechten is onder andere geïnspireerd door Chet Faker, Sevdaliza en Nao maar levert een unieke sound aan dat zich onderscheidt van de rest. NOWA zorgt ervoor dat je wilt bewegen en creëert met een vleugje duisternis een mysterieuze sfeer.

Met sterke songs, een indringende performance en een overdonderende productie schaart Kovacs zich tussen de grote meiden van de popmuziek.

Jan van der Plas – OOR