zaterdag 7 maart 2020

KLANGSTOF

Áslaug

Aanstekelijke melodieën gaan gepaard met synthesizers en beats met Nederlands/Noorse band Klangstof. Het Amsterdamse trio trok wereldwijd aandacht met debuutplaat Closed Eyes To Exit, waarop een fraaie en onderkoelde sound te horen was waarin elektronische muziek, postrock en synthpop samensmelten. Klangstof tourde met Flaming Lips, Miike Snow en Jagwar Ma, en speelde als eerste Nederlandse band ooit op allebei de grote Amerikaanse zomerfestivals Coachella en Bonnaroo. Op 7 maart 2020 speelt de indie-formatie in PAARD.

indiesynthpop
Archief
  • € 16,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Komende plaat The Noise You Make Is Silent brengt veelzijdigheid, speelsheid en impulsiviteit in het voetlicht. De drie muzikanten circuleerden twee maanden lang rond een tafel vol effectpedalen, laptops, synths en drummachines in Los Angeles. Als inwoner van een van de kleinste landen in een van de grootste steden kwam Van de Wardt tot een grappig besef: als je leeft volgens je eigen tempo en voorwaarden word je vanzelf een stuk gelukkiger. The Noise You Make Is Silent is daarom ook een plaat die in het teken staat van het losbreken van alle gebaande paden.

Support: Áslaug

Songwriter Áslaug zal het voorprogramma van Klangstof verzorgen. De jonge Ijslands-Nederlandse artiest maakt alternatieve ultra-catchy synth pop en is één van de meest veelbelovende acts van het aankomende jaar. 20 maart komt Áslaug’s debuut EP uit. Met dat in het vooruitzicht, en na haar show op Eurosonic/Noorderslag, is ze nu klaar om in de Kleine Zaal te spelen.

Klangstof laat in een strakke, korte show horen waarom die Edison-prijs zo verdiend is.

OOR