KIM WILDE

Bekend van de hit ‘Kids in America’

vrijdag 22 november 2019 8368

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. 22 november staat dit pop-icoon in onze Grote zaal!

 

New Wave
archief
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe! In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums.

“ ''Héél even klinkt er een aarzeling door in haar stem, maar dan blijkt ze toch echt nog precies zoals in de jaren ’80 te kunnen zingen. En dat klinkt fantastisch.'' “

Esmee de Gooyer voor LFL Magazine