KEVIN MORBY

maandag 11 november 2024

Kevin Morby schrijft, neemt op, en verbeeldt in een bijna onvergelijkbaar tempo en zijn album This Is A Photograph, onderzoekt het leven, de tijd en de sterfelijkheid door talloze lenzen. Het is een dynamisch, levendig album over grote, zware thema’s, dus het is alleen maar logisch dat Morby ontdekte dat hij er bij de voltooiing nog niet helemaal klaar mee was. More Photographs (A Continuum) vindt nieuwe hoekjes, plekken en gezichtspunten. “Als This Is A Photograph een huis is waar je binnenin hebt geleefd,” zegt Morby, “dan is More Photographs, misschien, hetzelfde huis maar dan anders ervaren. Alsof jij, de bewoner, iets psychedelisch hebt ingenomen en nu, plotseling, je bril hebt vervangen door een caleidoscoop.”

Kevin Morby is op maandag 11 november 2024 te zien in de Grote Zaal!

koop tickets
  • €26,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Hier keert Morby terug naar de onuitputtelijke thema’s van zijn belangrijke album met nieuwe wijsheid, nieuwe verbeelding en de knipogende, terugkerende verwijzingen die zijn volledige oeuvre op unieke wijze met elkaar verbinden. “Alles wat je ooit dacht te kennen,” vervolgt hij, “lijkt plotseling anders, van vorm, kleur en sonische landschappen te veranderen.” “Five Easy Pieces Revisited” vangt hetzelfde moment vanuit Bobby’s perspectief; “This Is A Photograph II” volgt een vergelijkbare aanpak en bekijkt zijn voorganger vanuit een andere hoek. “Triumph” verkent meer van de mythen en sterfgevallen rond Memphis, TN, deze keer geïnspireerd door Chris Bell van Big Star. En “Kingdom Of Hearts” verschijnt als een oorsprongsverhaal voor zowel This Is A Photograph als zijn nieuwe metgezel.

“Bij elke verzameling liedjes,” zegt Morby, “voel ik dat ik ze uit mezelf moet laten voordat ik verder kan gaan naar het volgende project, en hier wist ik dat wat ik was begonnen met This Is A Photograph nog niet af was. Het uitbrengen van deze collectie is mijn manier om een strik te binden om die tijd en plaats in mijn creatieve leven.” Met een luxueuze negen nummers – drie herinterpretaties en zes gloednieuwe liedjes – is More Photographs (A Continuum) een prequel, sequel en primer van een al rijk en genereus album van een van onze meest stralende moderne songwriters.

KEVIN MORBY

maandag 11 november 2024

koop tickets