zaterdag 25 juni 2022

KAY SLICE X YVES

Verwacht met Kay Slice scherpe teksten en flows, dansbare roots-omhelzende grooves, warme jazzy soul-akkoorden en futuristische synths. Slice liet De Wereld Draait Door studio swingen, liet Mathijs van Nieuwkerk fluiten, pakte de aandacht van internationale blogs zoals Earmilk, trad met zijn live-band op bij VPRO Mundo, ontving meerdere lovende recensies van 3voor12, en is volgens Red Bull één van de acts die gaat opblazen. Yves brengt met zijn debut EP ‘SADDERDAYS’ uitgebrachtonder het label van Mr. Probz (Left Lane Recordings) een frissesound voor de Nederlandse R&B en hiphop culture! Samen delen ze het podium van PAARD op 25 juni 2022.

Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Kay Slice mixt soulful hiphop – geïnspireerd door acts als Anderson Paak en The Roots – met afrobeat geïnspireerd door artiesten als Ebo Taylor en Fela Kuti. Zijn muziek is bezield. Het is het resultaat van een queeste naar zijn eigen ik, via zijn moeder- en vaderland Ghana. Kay ziet muziek dan ook als de ideale vorm om dieper  te connecten met zijn roots. De afrobeat vertegenwoordigt het deel van hemzelf dat  hij alleen kende van de Ghanese verjaardagen, van de cd’s die zijn vader speelde. In  zijn werk omarmt en toont hij zichzelf in alle facetten, en daarmee richt hij de spotlights op iedereen die net als hij het product is van meerdere culturen. Hij heeft  een grote missie: een rijke indruk van Afrika meegeven aan zijn generatie. Afrika als  het deel van de wereld waar de spirituele kracht van muziek wordt erkend en  gevierd. Met zijn muziek wil Kay ook vertellen over mensen die niet gezien worden, gevoelens die nog niet omarmd worden. Zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf.

YVES, geboren en getogen in Amsterdam, groeide grotendeels op in Almere. De connectie met muziek werd hem al van huis uit met de paplepel ingegoten. Via de mixtape verzameling van zijn moeder kwam hij in contact met R&B, hiphop en soul muziek, invloeden die duidelijk terug te horen zijn in YVES zijn muziek. Nadat hij een periode voetbalde voor FC Volendam, besloot hij zich volledig te richten op muziek. Samen met producer SHY weet hij een brug te creëren tussen sounds van verschillende werelden en dit leidde tot de release van zijn debuut singles ‘Lifestyle & Party’ en ‘Blijven Hopen’ . Zo verscheen YVES voor het eerst in de hiphop scène van Nederland. Zijn talent ontging Mr. Probz niet en zodoende tekende YVES als SHY in 2018 bij zijn label ‘Left Lane Recordings’.  Met de singles ‘Dorpje’, ‘In M’n Hoofd’, ‘Medicijn’ en ‘Gespreksstof’ in 2019 stelde hij zichzelf in staat om zijn vaardigheden te ontwikkelen en begon YVES steeds meer aandacht en erkenning te krijgen van het grotere publiek. Begin 2020 bracht hij zijn langverwachte debuut EP uit genaamd; ‘SADDERDAYS’ en samen met zijn executive producers SHY en Clarx Kent smolten zij de Neo-Soul, R&B, Hip-Hop, Jazz sound tot een collectief.

Kay Slice brengt spice met zijn mengelmoes van soul, hiphop, Afrobeat en klanken uit Ghana

Emma Frenken (3voor12)