donderdag 6 augustus 2020 8371

JUDY BLANK

De Utrechtse Judy Blank ligt flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. Haar langverwachte plaat ‘Morning Sun’ is opgenomen in Nashville, een album vol met eigenwijze indiefolk, rootsy gitaarwerk en hier en daar een snufje rock ‘n roll. De hit single op dit album ‘Mary Jane’ veroverde het hart van Elton John.

Judy weet moeiteloos luisteraars aan zich te binden met haar teksten over de struggles die het zijn van een twintiger in de eenentwintigste eeuw met zich meebrengt. Haar grote inspiraties zijn 70’s helden Gram Parsons en Joni Mitchell maar ook nieuwere folkartiesten als Big Thief en Julia Jacklin, en dit hoor je in haar liedjes. 6 augustus zal ze de Grote Zaal in PAARD veroveren!

Ga je alleen of met vrienden maar wil je 1,5 meter afstand houden? Koop dan solotickets.
Ga je met iemand in hetzelfde huishouden en wil je naast elkaar zitten? Koop dan 2 duotickets.

americanaindiefolkrock n roll
Archief
  • € 17,50
  • € 17,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 3,00 servicekosten

Judy Blank stond als eerste Nederlandse act ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre, en ze debuteerde vorig jaar SXSW in Austin, Texas. Op Eurosonic/Noorderslag won ze begin dit jaar het prestigieuze popstipendium van het Cultuurfonds, een week later stond ze op AmericanaFest UK in Londen en ze springt binnenkort de bus van Sam Lewis (US) in voor een Europese tour. Judy staat simpelweg nooit stil.

Een ware oorwurm, waarbij je na slechts enkele luisterbeurten op hoog volume meezingt over de liefde voor een blowtje.

3voor12 over de single ‘Mary Jane’