JONNA FRASER

vrijdag 30 december 2016 2016

Voorprogramma: YOUNGBAEKANSIEVan gangsterrap tot zwoele soul: wanneer Fraser het aanraakt verandert het in goud. Al sinds zijn twaalfde is Jonna creatief op zoek naar zijn eigen sound - en die heeft hij zeker gevonden. Met zijn soul referenties en jaren ’90 invloeden is Jonna uitgegroeid tot één van de meest veelzijdige hiphopartiesten in Nederland. Hij bracht eerder de EP’s 'Maatje 45' en 'Alle Tijd' uit, ging platinum en goud met het hiphopcollectief New Wave, tekende bij platenlabel Noah’s Ark en won onlangs de Edison Popprijs.

Hip Hop-
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Na het winnen van de Popprijs met rapcollectief New Wave bestormde Jonna Fraser afgelopen jaar solo de streaming charts. Zijn hit ‘Do or Die’ met Broederliefde is inmiddels goed voor ruim 15 miljoen Spotify streams. Ook opvolger ‘Ik kan je niet laten’ werd een grote hit. En Jonna zit niet stil: op 14 oktober verschijnt zijn nieuwe EP ‘Blessed’, alweer zijn derde binnen een jaar. Op de EP doen onder meer Kempi, Broederliefde en Mula B & Louis mee. Producties zijn er van Project Money, Soundflow en Spanker.

YOUNGBAEKANSIE
YOUNGBAEKANSIE komt in zijn tienerjaren in aanraking met de microfoon en begint met schrijven van teksten. In 2015 verrast hij Nederland met zijn verschijning in de 101 Barz sessie van Jonna Fraser en brengt hij diezelfde week, in eigen beheer, de track ‘Situatie’ uit met bijbehorende videoclip.

Begin 2016 vertrekt hij met o.a Lange Frans, Esko en 4SHOBANGERS naar Duitsland voor een schrijverskamp. Hieruit ontstaat de track ‘Ja Ja Ja’ met Jhorrmountain en Shanee. Momenteel werkt YOUNGBAEKANSIE aan zijn eerste solo project.