donderdag 8 november 2018

JOHAN

The Grey Pants

Een reünie mogen we het niet noemen, de terugkeer van Johan. Een nieuw begin dan weer wel: eentje waarvan wij even een vreugdedansje doen. Want toen de band in 2009 stopte, betekende dat het einde van één van Neerlands fijnste gitaarbands.

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

De roots zitten diepgeworteld in de klassieke britpop en de verwijzing naar ‘Beatle’eske’ songs is dan ook al snel gemaakt. Een ieder hoort in ieder geval de melancholische ondertoon en meeslepende melodieën in die aanstekelijke parels van Jacob de Greeuw & co, die ook hun weg naar de Top2000 vonden.
De wederopstanding van JOHAN gaat vergezeld van een klassiek nieuw album ‘Pull Up’ (13 april) én een gereviseerde band die popelt om d’r op te klappen.
The Grey Pants
Het duo Henk Koorn en Elke van Zevenbergen vormt samen The Grey Pants, een laagdrempelig, charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Het geluidspalet is (bewust) beperkt gebleven: een ritmebox, gitaar en twee stemmen. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal. Zij zullen het voorprogramma van Johan verzorgen!
Niks reünieplaatje, Pull Up behoort tot het beste werk dat de band uitbracht.

Oor