vrijdag 2 februari 2018

JOEP BEVING

Let op, dit is een Paard op Hol evenement, deze vindt plaats in de Nieuwe Kerk (Spui 175, Den Haag)
Men zegt wel eens dat je 3 elementen moet hebben om het te maken in de muziek industrie; talent, timing & geluk. Plus dat kleine beetje extra waarmee je boven de rest uitspringt. Joep Beving heeft het alle 4.
Miljoenen mensen over de hele wereld luisteren naar de kalme stukjes van de Amsterdammer. Liedjes met titels als ‘Saturday Morning’, ‘Day Dream’ en ‘Sleeping Lotus’. Ze klinken net zo romantisch en melancholiek als de titels doen vermoeden.

Archief
  • € 26,50
  • € 28,50
  • € 28,50
  • Paard op Hol: Nieuwe Kerk
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Wanneer je de 2 meter lange Joep voorbij ziet komen denk je meteen aan een vriendelijke reus uit kindersprookjes. Maar met zijn melancholische melodieën raakt hij vooral de volwassen mens in deze moeilijke tijden. “Het voelt belangrijk om op muzikaal gebied mensen tot elkaar te kunnen brengen in deze hectische periodes, muziek heeft met zijn universele taal de kracht om dit te doen”- Joep Beving. Het piano spel van de vriendelijke reus is een perfect tegen middel voor onzekerheid en angst.

Per week leren 1,7 miljoen mensen via Spotify de muziek van Joep kennen. Terwijl zijn eerste album op een oude piano in de keuken is opgenomen. Het tweede album is, daarentegen, opgenomen en uitgebracht onder het prestigieuze klassieke label: Deutsche Grammophon. Op het nieuwe album ‘Prehension’ komen de melancholische, breekbare melodieën weer sterk naar voren. Wat opvalt aan deze plaat is de kraakheldere opname, als je goed luistert kun je zelfs de hamers van de toetsen horen.

Op 2 februari 2018 kan ook Den Haag genieten van deze kraakheldere geluiden, in De Nieuwe Kerk.

Prehension is zorgvuldig opgebouwd, evenals Bevings imago: zwaarmoedige, bevestigende sfeermuziek.

NRC

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur