zondag 29 oktober 2017

Jay Dee Made This Tour

A J DILLA CELEBRATION
De onnavolgbare Amerikaanse producer / rapper Jay Dee (later J Dilla genoemd) dook in de jaren ’90 op uit de underground hiphopscene en maakte onderdeel uit van collectief Soulquarians en hiphopgroep Slumvillage. De uit Detroit afkomstige producer, die door velen als creatief genie wordt beschouwd, overleed in 2006 aan de gevolgen van een auto-immuun bindweefselziekte.

Dankzij de ‘Jay Dee Made This’ tour komt het oeuvre van The King Of Beats weer tot leven, met optredens van de muzikanten die hij “grootbracht”, zoals bloedeigen broertje Illa J, Frank-N-Dank, T3 (Slumvillage), Frank Nitt & Que D.

We Are Public
Koop tickets
  • € 20,00
  • € 18,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Gewapend met een MPC samplede Jay Dee in het begin van zijn carrière voornamelijk oude soulplaten van artiesten als The Jackson 5 en Dionne Warwick. Met een onmiskenbaar talent om verschillende ritmes bij elkaar te voegen werden ‘Dilla beats’ altijd bijzonder – dat merkte de hiphopscene al gauw en rapgroepen als De La Soul en A Tribe Called Quest werkten dan ook maar al te graag met hem samen. Volgens Hiphop In Je Smoel trad Jay Dee dan misschien niet zo op de voorgrond als bijvoorbeeld Pharell Williams, Timbaland of Dr. Dre, maar werd hij in kennerskringen absoluut op hetzelfde niveau ingeschat. Zet tracks als Runnin’ en Drop van The Pharcyde nog maar eens op, of luister naar  Fall In Love, The Look Of Love en I Don’t Know van Slumvillage en oordeel zelf.

Jay Dee is muzikaal eigenlijk met niemand te vergelijken, zo origineel is hij. Wat een gemis voor de hiphop.

Hip hop in je smoel

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.