JAMES BRANDON LEWIS

dromerige mozaïek van gospel, folk-blues en opzwepende koperblazers

donderdag 18 april 2024

JAMES BRANDON LEWIS QUARTET – Code of Being

In 2021 beleefde de saxofonist en componist James Brandon Lewis zijn carrière-doorbraak met zijn tiende album, The Jesup Wagon. Geïnspireerd door de mobiele landbouw uitvindingen van George Washington Carver, werd de cyclus van nummers geprezen door critici vanwege de dromerige mozaïek van gospel, folk-blues en opzwepende koperblazers op de plaat. Iedereen die Lewis live aan het werk heeft gezien weet dat er geen grenzen aan zijn spel zitten. Hij is een technisch begaafd tenorsaxofonist die zich immer omringt door geweldige muzikanten en met veel overgave zijn geweldig dynamische spel het avontuur in jaagt, dan weer strak en melodisch zijn emotionele wegen verkent.

Op donderdag 18 april staat hij bij ons in de Kleine Zaal!

Jazz
koop tickets
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Het album The Jesup Wago werd uitgeroepen tot Album van het Jaar door Jazz Times en Downbeat en diverse internationale jazztijdschriften, en het vestigde Lewis als een van de prikkelende muzikale stemmen van zijn generatie. Onderweg trok Lewis de aandacht van veel improviserende artiesten, met name de saxofonist en jazz-deiteit Sonny Rollins, die niet vaak lovende woorden uitdeelt. Bewogen door Lewis’ diepe muziek zei Rollins: Wanneer ik naar jou luister, luister ik naar Boeddha, luister ik naar Confucius … Ik luister naar de diepere betekenis van het leven. Jij houdt de wereld in balans.

Bezetting:
James Brandon Lewis/sax,
Aruan Ortiz/piano
Brad Jones/bass
Chad Taylor/drums

“ James Brandon Lewis is, zonder enige twijfel, één van dé tenorsaxofonisten van deze jazztijden. Zijn spel is uitdagend, strak, explosief, sensueel, vloeiend, melodisch en avontuurlijk. “

Written In Music, Dick Hovenga

JAMES BRANDON LEWIS

donderdag 18 april 2024

koop tickets