JAMES BRANDON LEWIS

donderdag 18 april 2024 2024

Iedereen die Lewis live aan het werk heeft gezien weet dat er geen grenzen aan zijn spel zitten. Hij is een technisch begaafd tenorsaxofonist die zich immer omringt door geweldige muzikanten en met veel overgave zijn geweldig dynamische spel het avontuur in jaagt, dan weer strak en melodisch zijn emotionele wegen verkent. Op donderdag 18 april staat hij bij ons in de Kleine Zaal!

Jazz
archief
  • €25,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

SUPPORT: BOOST

Maak kennis met “BOOST”, een dynamische muziekband die naadloos de aanstekelijke beats van dansmuziek
klassiekers, de nostalgische melodieën van videogamemuziek, en de improvisatiegeest van jazz. Deze eclectische groep van muzikanten komt samen om een sonische reis te creëren die genres overstijgt.

Het album The Jesup Wago werd uitgeroepen tot Album van het Jaar door Jazz Times en Downbeat en diverse internationale jazztijdschriften, en het vestigde Lewis als een van de prikkelende muzikale stemmen van zijn generatie. Onderweg trok Lewis de aandacht van veel improviserende artiesten, met name de saxofonist en jazz-deiteit Sonny Rollins, die niet vaak lovende woorden uitdeelt. Bewogen door Lewis’ diepe muziek zei Rollins: Wanneer ik naar jou luister, luister ik naar Boeddha, luister ik naar Confucius … Ik luister naar de diepere betekenis van het leven. Jij houdt de wereld in balans.

Bezetting:
James Brandon Lewis/sax,
Aruan Ortiz/piano
Brad Jones/bass
Chad Taylor/drums

“ James Brandon Lewis is, zonder enige twijfel, één van dé tenorsaxofonisten van deze jazztijden. Zijn spel is uitdagend, strak, explosief, sensueel, vloeiend, melodisch en avontuurlijk. “

Written In Music, Dick Hovenga