fotograaf: Matt Bizer
zondag 29 september 2019

JADE JACKSON

Town Of Saints

De opkomende Amerikaanse artiest Jade Jackson is er eentje om goed in de gaten te houden! De jonge country singer-songwriter lijkt misschien in eerste opslag poeslief, maar de zesentwintig jarige zangeres heeft een edgy character en een punk randje in haar muziek, zo wordt haar stem ook wel eens vergeleken met een punky versie van Lucinda Williams. ‘I grew up my fathers daughter, he said don’t take no shit from no one, you never see me cry.’ Aldus Jade in haar nummer ‘Aden’. Op 29 september komt Jade PAARD onveilig maken met haar nieuwe album Wilderness.

americanacountry rockfolkfolk punk
Archief
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 20:00
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Jade groeide op in een klein plaatsje in Californië waar haar ouders hadden nogal eigenzinnige ideeën hadden over haar opvoeding. Dit resulteerde in dat Jade opgroeide zonder TV of internet in huis. En wat zijn je opties als verveelde tiener? Lezen, tekenen, sporten of muziek maken? Jade koos voor het laatste. Ze werd geïnspireerd door haar ouders’ grote platencollectie. Op haar dertiende mocht Jade mee naar een optreden van Social Disortion en vanaf dat moment besloot ze om haar muziek carrière serieus te nemen. Al voordat ze klaar was met de middelbare school had de jonge tiener al meer dan 350 liedjes bij elkaar geschreven. In 2017 kwam haar debuut album Gilded uit en eind juni 2019 komt haar tweede album Wilderness uit.

Support:
Town of Saints bestaat uit het duo Harmen Ridderbos en Heta Salkolahti. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun reizen en sindsdien zijn ze continu muzikaal met elkaar in gesprek. De roots van deze band ligt in de folk, al weten ze ook prima de rocksnaar te raken. Met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk mensen weten aan te spreken vanaf het podium is voor deze band de uitdaging op het podium. Verwacht een pure show, met heel veel spelgenot van Town Of Saints.

Gilded’ is een fantastisch debuut van een buitengewoon talent. Het zal me ook niet verbazen als ‘Gilded’ over een aantal jaar op dezelfde waarde wordt geschat als het doorbraakalbum ‘Car Wheels on a Gravel Road’ van Lucinda Williams.

Jeroen voor Counterculture.nl