zondag 19 november 2017

J. Bernardt

LGHTNNG

J. Bernardt is het nieuwe solo project van Jinte Deprez, ook wel bekend als een van de frontmannen van het Belgische Balthazar. Dat laatstgenoemde vorig jaar een pauze inlaste betekende niet dat de bandleden dat ook deden. Integendeel. Ruim de helft van de band koos ervoor om zelf hun geluk te beproeven. Collega-frontman Maarten Devoldere deed dat onder het alias Warhaus en bassist Simon Cassier deed hetzelfde onder de naam Zimmerman. Nu is het de beurt aan Deprez die met Adriaan Van de Velde (Pomrad) en Klaas De Somer (Pomrad, Tourist leMC) niet de minste muzikanten om zich heen heeft verzameld. De eerste plaat verschijnt later dit jaar.

 

 

Archief
  • € 15,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Onder zijn nieuwe alias zoekt Deprez het avontuur op door te experimenteren met synths. Het resultaat;  pakkende songs met een hoofdrol voor warme synthesizerklanken en warme, donkere vocalen. Calm Down, de eerste single van het dit jaar te verschijnen debuutabum van J. Bernardt klinkt als een eigenzinnige versie van de minimale R&B beats van artiesten als Chet Faker, SOHN en Jack Garratt.

LGHTNNG
Zonder gedateerd te klinken is LGHTNNG een 3 koppige elektro popgroep geïnspireerd door de 80’s popcultuur. Het trio maakt dansbare, donkere maar hoopvolle en bijna nostalgische popsongs, beïnvloed door acts als Chromatics, Shura en M83. Voordat ze met J. Bernardt op tour mochten hebben ze al de fameuze minuut bij de DWDD gehad en deden ze supports voor Marina And The Diamonds en Aurora.

 

 

Paard over J. Bernardt

Dit is het soloproject van de frontman van Balthazar! Wie had kunnen denken dat zijn rauwe sixtiespop stem de elektronica absoluut niet zou misstaan?! Calm Down is een heerlijk nummer. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur