IZO FITZROY

vrijdag 29 maart 2024 2024

Rauwe, dynamische optredens en eerlijke liedjes zijn het handelsmerk geworden van gospel en blues singer songwriter Izo FitzRoy.  Haar songs zijn gemaakt om op te treden, met oprechte en meeslepende teksten over strakke en melodieuze grooves. Ze gaat moeiteloos over van de opgenomen versies naar het live podium met de unieke bezetting van haar band. Ze schuwt de typische instrumentale soulcombinaties en heeft in plaats daarvan 9 gospel achtergrondzangers. Dit vocale arsenaal vormt de perfecte aanvulling op haar lead en zorgt voor bijzondere liveshows.

americana Blues gospel
archief
  • €21,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

Support: Marquee
Marquee is een roadtrip – Marc Jansen neemt je mee in zijn strakke auto. Soms opent hij het dak, af en toe staan de ruitenwissers in hun hoogste stand. De uitzichten zijn uitgestrekt, ze veranderen na elke bocht maar vloeien organisch in elkaar over. Je racet met hem over snelwegen en dijken, door steden en polders, en bij elk tankstation trakteert hij je op koffie.
Met af en toe een knipoog in de glanzende achteruitkijkspiegel – het verleden blijft Marquee’s mentor – houdt Marc vooral zijn ogen op de weg vooruit gericht. Al zijn invloeden worden begeleid door een eigentijdse flair en een moderne sound. Hij flirt speels met muzikale voorgangers zoals J.J. Cale en Mac deMarco, maar vormt elk element vakkundig naar zijn eigen stijl. Onverwachte combinaties die je nooit had gedacht te werken blijken verrassend heerlijk te zijn: van country tot power pop en alles daartussenin. De muziek wikkelt zich als een perfect passende mantel om Marquee’s intieme teksten, en gaat in gesprek met jou op de passagiersstoel.
Dus kom op, pak je jas en stap in, zorg ervoor dat je je gordel omdoet. Dit wordt de rit van je leven.
De eerste release wordt verwacht in februari 2024, gevolgd door meerdere singles en een EP in de herfst van 2024.