donderdag 21 februari 2019

INDIAN ASKIN

MILLENNIALS

Een kleine twee jaar geleden gooide deze band uit Amsterdam hoge ogen met hun debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’ dat op nummer 8 in de Nederlandse album charts geschoten werd én een Edison scoorde voor Beste Nieuwkomer. Nu, twee jaar later, is Indian Askin terug met nieuw materiaal, en dat nieuwe materiaal is precies wat je ervan hoop; het swingt, het deint en je wil niet dat de nummers een einde hebben.

Nu-punkpoppunkrock
Archief
  • € 9,50
  • € 14,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De nu-punk nummers hebben een heerlijk psychedelisch tintje en doen denken aan bands als ‘Iguana Death Cult’ en ‘Bombay’. Het is de ‘Feel Good Music’ van deze tijd waarbij je in je hoofd weer in het voorjaarszonnetje door de straten van je favoriete stad loopt. Inmiddels heeft Indian Askin al meerdere succesvolle clubtours op hun naam staan, stonden ze in het voorprogramma van bands als Maximo Park, Foals, De Staat en Kensington en speelde meer dan 50 festival shows o.a. Eurosonic, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross en in een overvolle tent op LowLands. Ook buiten de landsgrenzen hebben ze hun eerste stappen al gezet met shows in Duitsland, de UK, Tsjechië, Litouwen, Frankrijk & België maar op 21 februari 2019 staan ze in Den Haag en daar wil jij bij zijn!

Support: MILLENNIALS
Een gitaarband die zorgeloze, niks-aan-de-hand popliedjes schrijft uit de losse pols. Nonchalant, maar vol aanstekelijke pophooks en overlopend van leven en energie. Invloeden worden gehaald uit de Amerikaanse underground en de Britse school van de afgelopen zestig jaar.

Het rockt, het rammelt en het kraakt. Sea Of Ethanol is een even opwindend als veelbelovend debut

OOR Magazine