GLITTERSTUDIO
zondag 3 december

HINK FESTIVAL

Op 3 december staat HINK voor de deur. Het festival dat je verrast of juist met beide benen op de grond zet. Verwacht stomende optredens van verschillende bands binnen de post-punk, psychedelica en garage. Met programma in beide zalen en het café, puzzel je zelf jouw ideale line-up bij elkaar.

Artwork door Glitterstudio

Koop festival tickets
 • € 35,00
 • Festival
 • 15:00
 • 15:30

*incl € 3,00 servicekosten

Line-up Grote Zaal: 
Ramkot
Personal Trainer
Tramhaus
Heartworms

Line-up Kleine Zaal: 
Lewsberg
Holy Wave
Gurriers
Enola Gay

Line-up Paardcafé:
Mecano
Psychotic Monks
T.B.A.

 • Ramkot

  Kneiterharde rock van de zuiderburen

  Voor het genre waarbinnen het trio Ramkot opereert, bedachten de heren voor het gemak een eigen naam: Ramrock. Een ode aan rocktradities in een dansbaar jasje.

 • Personal Trainer

  Geliefde indie rock met een ruw randje

  Personal Trainer is geen onbekende in Den Haag en zagen we al eerder tijdens een uitverkochte show in de Kleine Zaal en op festivals als Sniester en The Life I Live. Met hun debuutalbum Big Love Blanket, drukte de band hun afdruk op de Nederlandse muziekindustrie.

 • Tramhaus

  Mix van noiserock en post-punk

  Het Rotterdamse collectief Tramhaus komt Den Haag onveilig maken tijdens HINK. Met hun mix van noiserock en post-punk zorgt het vaderlandse broertje van Viagra Boys ervoor dat niemand veilig is tijdens een live optreden. Klaar om te moshen? Dan ben je bij Tramhaus aan het juiste adres.

 • Heartworms

  Dystopisch en verrassend

  Dystopisch. Dat is het eerste bijvoeglijk naamwoord dat iemand ooit heeft gebruikt om de Zuid-Londense auteur te beschrijven. Met Heartworms creëert architect Jojo ruimte voor een doelbewust ongemakkelijke uitdaging richting de buitenwereld, maar ook haar eigen zelf en passies komen aan bod.

 • Lewsberg

  Rotterdamse The Velvet Underground

  De Naam is een knipoog naar schrijver Robert Loesberg en de muziek flirt met The Velvet Underground, Television en The Modern Lovers. Een nonchalante groove, meeslepend-repetitieve gitaarwindsels en onderkoelde zang.

 • Holy Wave

  Synesthesie van verfijnde melodieën

  Jeugdvrienden Ryan Fuson, Kyle Hager, Joseph Cook & Julian Ruiz groeide samen van een DIY project tot wat Holy Wave is; een zorgvuldig geregen kleurijk tapijt van psychedelica, dromerige pop-georiënteerde jams en verzadigde gitaardimensies.

 • Gurriers

  Dublin's best.

  Gevormd op de vooravond van een wereldwijde pandemie onstond in begin 2020 de post-punk, noise rock en shoegazeband Gurriers. De Dublin stond vorige jaar op London Calling en werd support voor Goat Girl, The Workmans en Enola Gay.

 • Enola Gay

  Ierse noise-punk

  Het in Belfast gevestigde Ierse noise-punk viertal werd eind 2019 opgericht. Ze bieden giftige, op hiphop geïnspireerde vocalen, die net zo compromisloos zijn als de gitaren meedogenloos zijn. Gelaagd op een ritmesectie die evenveel put uit linkse elektronica en techno als wel van postpunkhelden uit de late jaren 70.

 • Mecano

  met absurdistische knipoog

  In 1977 werd de band opgericht door kunstschilder Dirk Polak. De band heeft verschillende bezettingen gehad, waaronder onder andere Ton Lebbink en Tejo Bolten. Sinds 2016 werd de band nieuw leven ingeblazen, nog altijd onder leiding van Polak. Tegenwoordig bestaat het uit een internationaal gezelschap met Nederlandse, Israëlische, half-Deense en Kroatische leden.

 • The Psychotic Monks

  Dada garagerock

  Op hun Facebook-pagina hebben ze Francis Bacon genoemd als hun belangrijkste invloed en “post-George Orwell” als hun genre. De Franse band The Psychotic Monks is niet bang om een eigen pad te trekken. ”We don’t want a frontman, nor do they need one. We don’t like the verse/chorus structure in songs, nor do we need it.” Psychedelische rock, garagerock, postrock, postpunk, experimentele rock en noiserock zijn enkele van de stijlen die ze graag in hun nummers mixen – een diversiteit die wordt weerspiegeld op hun eerste album.