zaterdag 25 november 2017

HET ZESDE METAAL

Figgie

Dat we tegenwoordig ook hele goeie muziek uit Vlaanderen kunnen verwachten is allang geen verassing meer en dat wordt alsmaar duidelijker met de vijfkoppige band Het Zesde Metaal. Onder leiding van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle, die ook enkele jaren als bandlid van Roosbeef fungeerde, maakte de band in 2012 een nieuwe doorstart met het album Ploegsteert. Sindsdien behoort Het Zesde Metaal definitief tot de top van de Belgische muziekscène en ook hun meeste recente plaat Calais (2016) staat weer vol met Cappelles spitsvondige, welgemikte poëzie. Tevens blijkt hij live tussen de nummers door een (hilarische) rasverteller.

 

Archief
  • € 9,50
  • € 12,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Op Calais, het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Hoewel Calais heel persoonlijk klinkt, is het vooral een pure groepsplaat. Je hoort dat Het Zesde Metaal kilometers op de teller heeft staan. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De twee vormen samen met Tom Pintens, Filip Wauters en Tim Van Oosten een hechte band die een indrukwekkende vierde plaat heeft opgenomen.

Figgie
De supportact van Het Zesde Metaal is Figgie. Het is een Nederlandstalige Indie band onder leiding van Paul Scheenstra. Alternatieve muziek met ritmische songs over Vincent, Nathalie, Matthijs, zwemmen, zoeken, kunnen en blijven. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Porches, Unkown Mortal Orchestra en Foals.

 

Melodieën strijken tegen de haren in om dan ineens in een romantische stroomversnelling te raken

NRC over het album Calais