HEROES: STEELEYE SPAN

Engelse folkrock legende viert 50 jarig bestaan

zondag 17 november 2019 8368

Liefhebbers van traditionele Britse folkrock/Celtic rock kunnen alvast watertanden, want we hebben de pioniers op onze planken staan! Steeleye Span maakte samen met bands als Fairport Convention deel uit van van British folkrevival in de jaren ‘70, en is één van de meest invloedrijke bands uit het genre.

Nu, vijftig jaar later, viert Steeleye Span dit hoogtepunt met een tournee die laat zien dat ze nog net zo creatief en vitaal als ze altijd zijn geweest. Inmiddels bestaat de band, die nog altijd geleid wordt door folk-icoon Maddy Prior, uit zeven leden en zullen zij de avond vullen met favorieten en verrassingen uit de afgelopen decennia. En ja, live komen zij nog beter uit de verf dan in de studio.

celtic rock folk folk/rock
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Van de reeks albums die Steeleye Span door de jaren heen uitbracht, gelden meerdere als muzikale monumenten met daarop tijdloze hits, denk aan de swingende plaat ‘All Around My Hat’. Steeleye Span is nog altijd razend populair. Door regelmatige nieuwe muzikanten met een eigen stijl te introduceren, nemen de folk rock pioniers het genre mee tot ver in de 21e eeuw.

De band kreeg onlangs versterking van Jessie May Smart, een jonge zeer getalenteerde violiste, die onder andere optrad met Katie Melua. En voor het album ‘Wintersmith’ werkten ze samen met de Engelse bestsellerauteur Sir Terry Pratchet, waarbij ze zijn magische fantasieverhalen als inspiratiebron voor prachtige nieuwe songs.

 

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

“ A delight to witness live and long may they continue! “

Jason Ritchie voor Getreadytorock.me.uk