donderdag 15 november 2018

HEROES: FRONT 242

Presented by Grauzone

Als sinds de jaren 80 ontbreekt het Front 242 niet aan populariteit. Ze introduceerden een nieuw genre: EBM (Electronic Body Music) en waren toonaangevend voor andere industriële en elektronische artiesten. Front 242 werd zelfs beschouwd als de voorloper van techno en New Beat. De grootste hit scoorden ze met Headhunter, waar een prijswinnende videoclip bij hoorde. Het album waar de plaat op staat, Front by Front, wordt doorgaans als hun beste beschouwd.

 

Archief
  • € 27,50
  • € 32,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Toen de Belgische band door Daniel B. en Dirk Bergen werd opgericht, waren ze meteen vernieuwend. Niemand had ooit zoiets gehoord. In 1981 brachten ze hun eerste single Principles uit en een jaar later voegden keyboardspeler Patrick Codenys en zanger Jean-Luc De Meyer zich bij de band. Dirk verliet de band in ’83 en werd vervangen door Richard 23. Hun echte doorbraak kwam nu pas. Ze brachten hun nieuwe album ‘’No Comment’’ uit en hadden optreden, na optreden. De laatste jaren heeft de band een break genomen om te werken aan soloprojecten, maar op 15 november zijn ze weer verenigd, bij ons in Paard!

Oude muziek in een nieuw jasje. En dat werkt perfect. Ik had me verwacht aan meer dansmuziek, maar gelukkig waren alle ouwe rakkers van de partij. Het was al lang geleden dat ik ze nog gezien had, maar de energie van weleer zijn ze nog niet kwijt gespeeld.

Woelfie – fan