vrijdag 28 september 2018

HEROES: DUBLIN LEGENDS (THE DUBLINERS)

Het bier vloeit rijkelijk en een enthousiast publiek vol nostalgische gevoelens zingt luidskeels mee: dit is zo’n beetje de situatie wanneer de iconische Ierse folkband The Dublin Legends (The Dubliners) op de planken staat. Iedere zaal waar ze spelen verandert binnen een paar minuten in een reusachtige Ierse pub: verwacht echte folk-klassiekers, ‘The Wild Rover’, ‘Dirty Old town’, ‘Whiskey In the Jar’ en ‘The Irish Rover’, vertolkt door echte rasartiesten. Nu al het leukste feest in de herfst!

folkirish folk
Archief
  • € 35,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) zien de dood niet als een eind maar juist als een nieuw begin. Toen hun kompaan Eamonn Campbell overleed besloten ze dan ook om niet bij de pakken neer te zitten, maar om door te gaan met zanger-gitarist Shay Kavanagh. Campbell nam het initiatief om de muzikale erfenis levend te houden, en zijn vrienden houden het tot op de dag van vandaag in stand. Als we de band moeten geloven gaan ze hun fans nog jaren verwennen met zinderende concerten. Ze brengen Ierse folk zoals het bedoeld is. Puur en rauw, vanuit het hart.

Hun stemgeluid en instrumentale virtuositeit is zo krachtig dat The Dublin Legends geen blinkende decors en special effects nodig hebben. Zanger-gitarist Séan Connon was in 1982 een van de vaste bandleden van The Dubliners, de stem van Paul Watchorn (zang/gitaar/banjo) lijkt gemaakt voor Ierse folk en Gerry O’Connor (viool/banjo) toerde met grote namen als The Waterboys. Opvolger van Eamonn Campbell, Shay Kavanagh (zang/gitaar), had in zijn jeugd een eigen folk band met Mary Black als leadzangeres. De ‘musical legacy’ van The Dubliners is bij dit kwartet dus in goede handen.

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

Catch The Dublin Legends if they are appearing anywhere near you. You will not be disappointed!

Joe Giltrap. The Irish Post, London.