zondag 13 oktober 2019

HERFSTFEST 2019

Herfstfest in het PAARD Den Haag is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Een spectaculaire dag met optredens en workshops door vele topdrummers in de Grote Zaal, Kleine Zaal én het Podiumcafé, een drumbeurs, snelheidswedstrijden en give-aways. Het drumfestival van drummer Koen Herfst beleeft dit jaar zijn vijfde editie en is uitgegroeid tot het grootste drumfestival van de Benelux.

Het programma van Herfstfest 2019 is bekend!

Dennis Chambers // Ian Matthews // Richard Spaven // Lucas van Merwijk // Michael Schack // Mira Burgers // Drumduo’s Jeroen Vrolijk & Eddy van Dongen + Vernon Chatlein & Koen Herfst // DrumDemons met Cesar Zuiderwijk // Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards // Herfstfest Kids // Herfstfest Anthem Contest

Speciaal voor de kleintjes (6-12 jaar) is er voorafgaand aan Herfstfest Drumfestival ‘Herfstfest KIDS‘: een interactief kinderprogramma van een uur waar bij kids ook meteen zelf aan de slag gaan met de basis beginselen van het drummen! Ideaal voor kids om kennis te maken met de wereld van drums & percussie!

Kids tickets zijn €2,50 en dienen i.v.m. materialen voor de kids wel van te voren besteld te worden. Dit kan hier t/m 11 oktober! Let op het ticket voor Herfstfest Kids geeft geen toegang voor het Herfstfest festival.

Archief
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Grote Zaal
  • 12:00
  • 12:30

*incl € 2,50 servicekosten

Dennis Chambers begon met drummen toen hij vier jaar oud was and speelde al op zijn zesde in diverse nachtclubs in de buurt waar hij opgroeide, Baltimore (USA). Hij speelde op vele Sugar Hill releases en voegde zich op zijn 18e bij Parliament/Funkadelic. In 1986 werkte hij voor het eerst samen met de John Scofield band en sindsdien heeft hij met de grootsten der aarden in de jazz-fusion gespeeld. Ook tourde hij intensief met Santana. Hij is veelvuldig uitgeroepen tot beste funk en electric-jazz drummer door Modern Drummer Magazine en is inmiddels een levende drumlegende, die je op Herfstfest van dichtbij in actie kunt zien!

Ian Matthews Ook een niet te versmaden drummer, bekend geworden van zijn drumspel bij Kasabian. Compleet anders natuurlijk, en zo hoort het ook op een drumfestival; alle stijlen aanwezig. Maar opgepast: Ian Matthews mag dan al vijftien jaar de pure rockdrummer uithangen bij Kasabian, hij is begonnen als jazzdrummer, en speelt regelmatig funky gigs. Ook mag niet onopgemerkt blijven dat hij medeoprichter is van British Drum Company.

Richard Spaven Groovedrummer pur sang Richard Spaven pendelt regelmatig tussen de UK en Nederland. In juni zagen we hem nog spelen met Agnes Gosling op InJazz Rotterdam, en ook zagen we hem met Jameszoo. Hij werd bekend door zijn jarenlange samenwerking met Jose James. Zijn eigen albums zijn ware groove-verkenningen. Hij heeft er vier op zijn naam staan inmiddels, met als meest recente Real Time; een album dat bol staat van de intrigerende beats.

Michael Schack Hij afficheert zichzelf tegenwoordig als #DJDrummer. Michael Schack doet volledig solo, live én rechtstaand een pompende, interactieve en toegankelijke show, met zijn versies van de grootste hits van vroeger tot nu! Samen met Koen Herfst schreef en speelde hij het Herfstfest Anthem 2019. Klik hier om de track te downloaden en mee te doen aan de Herfstfest Anthem Contest.

Lucas van Merwijk Wereldberoemd in China! En natuurlijk al vele jaren wereldberoemd in Nederland. Hij krijgt dit jaar de Slagwerkkrant Poll Award voor Fusion/Crossover-drummer van het jaar; ongetwijfeld mede ingegeven door de release van zijn briljante soloalbum Climate Change.

Mira Burgers Vorig jaar nog tweede in de Anthem Contest, nu zelf op het podium. Mira Burgers maakt snel furore met haar groovy stijl, en brede multi-instrumentale bagage, waarmee ze al indruk maakte op De Drummersdag in februari.