HENRY ROLLINS @ ZUIDERPARKTHEATER DEN HAAG

dinsdag 9 augustus 2016 2016

Let op! Dit event vindt plaats in het Zuiderparktheater, Henriëtte Roland Holstweg 100, Den Haag.Muziekliefhebbers kennen Henry 'motormouth' Rollins als de frontman van legendarische punkbands Black Flag en de Rollins band. Maar hij kan nog veel meer dan dat, want hij is ook een gedreven activist, platenbaas, acteur, schrijver en tv- en radiopresentator. Kortom een druk baasje. Genoeg input voor een avondvullende Spoken Word show. Henry zet een energieke show neer  die doet denken aan de grote Amerikaanse stand-up comedians. Of zoals hij het zelf zegt: “I’m not a funny guy, I just tell stories about funny things that happened to me.” Op 9 augustus brengt zijn Charmingly Obstinate Tour hem naar het Zuiderparktheater! 

Anders
archief
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Van bont en blauw naar Black Flag
Wie de bizarre geschiedenis van Henry Rollins kent, snapt waarom zijn spoken word voorstellingen zo’n gigantisch succes zijn. Als hyperactief kind wordt hij jarenlang verwaarloosd door zijn ouders en mishandeld door stiefvaders. Gevolg? De Amerikaan is kwáád op de wereld en stopt zijn energie in muziek- zo werd de legendarische hardcore-punkband Black Flag geboren. De vechtpartijen die regelmatig tijdens hun liveshows ontstaan – in het publiek én onder de bandleden zelf – geven de band een beruchte status. Vanaf ’87  vervolgt hij zijn muzikale avontuur in zijn eigen opgerichte groep Rollins Band. Na vele jaren merkt de Amerikaanse zanger echter hij dat hij meer te vertellen heeft dan in één liedje past. Het besluit om over te stappen op Spoken Word sessies bleek een groot succes: de Grammy’s glimmen inmiddels op zijn nachtkastje.

Sociaal commentaar én stand up comedy
De bizarre gebeurtenissen van 25 jaar touren worden vanavond op unieke wijze gedeeld met het publiek. Daarnaast geeft Rollins zijn persoonlijke visie op politiek, oorlog, racisme en seksualiteit. Dat maakt zijn voorstelling een boeiende mix van sociaal commentaar en hilarische stand up comedy die je echt niet wilt missen! De Charminly Obstitate Tour show kreeg **** van The Guardian.

“De Rollins die we te zien kregen is een waanzinnig bevlogen verteller, met een imponerende woordenschat, een trucklading metaforen, grappen en imitaties die hij allemaal even perfect uitvoert.” – Enola.be over zijn spoken word show in 2012