dinsdag 22 oktober 2019 8368

HEATHER NOVA

Soham De

Een fluwelen, engelachtige stem en een meisjesachtige uitstraling: we zijn allemaal een beetje verliefd op Heather Nova. De uit Bermuda afkomstige singer-songwriter brak door met haar debuutalbum ‘Oyster’ in 1994. Het popicoon gaf de 90s een hippie-injectie met prachtige popsongs waar de Americana vanaf spat. Nederland ziet haar graag en zij ons: zo kwam ze als publieksfavoriet vele malen op festivals als Lowlands en Pinkpop en zong ze een Engelstalige versie van ‘Mooie Dag’ (Blof) op Vrienden van Amstel.

Klinkt als Tori Amosamericanafolkpopsinger-songwriter
Archief

*incl € 3,00 servicekosten

Zo’n 25 jaar na het uitbrengen van ‘Oyster’ is Heather terug met een nieuw (nog uit te komen) album genaamd ‘Pearl’. Zelf zegt ze er het volgende over: “A pearl is hopefully what forms inside an Oyster after all the years, the accumulation of experience, the saltwater, the sand”. Oordeel zelf tijdens haar optreden op 22 oktober in de Grote Zaal van Paard!

Voorprogramma: Soham De
De eenentwintigjarige Britse singer-songwriter Soham De gaat als een speer. In zijn eigen land hebben ze hem al ontdekt, en dit jaar sloeg hij zijn vleugels uit naar festivals als Pinkpop. Op zijn nieuwe EP, The Next Nowhere, staan vier prachtige songs waar hij zijn talent laat horen op zowel de piano als de akoestische gitaar. Voeg daarbij zijn intense, breekbare, warme, rasperige soulstem plus ontwapende voordracht en je begrijpt waarom de bebrilde student uit het universiteitsstadje Durham zijn toehoorders steevast voor zich weet te winnen.

De songs voeren je weg van de dagelijkse drukte en sleur, omarmen je en brengen je vervolgens naar je favoriete plek op aarde

Hans van der Maas voor OOR