vrijdag 4 maart 2022

HARRISON YOUNG

Harrison Young is een Amerikaanse zanger en multi-instrumentalist, oorspronkelijk afkomstig uit New York en sinds 2014 woonachtig in Den Haag. Hij toerde de wereld rond, zowel als soloartiest en als sideman met verschillende grote namen, waaronder Doro Pesch, Udo Dirkschneider en Talib Kweli.

Hij heeft 10 albums opgenomen en uitgebracht met zijn eigen bands, namelijk The Cards, Little Neon, Earth Minor en EBE. Harrison brengt een unieke mix van al deze geluiden en formaties naar het PAARD-podium met zijn nieuwe show, “Parallel Dimensions”, waarin hij nummers zal spelen die zijn hele opname carrière omvatten met een schat aan speciale gasten om hem te ondersteunen waaronder Koen Herfst (Armin van Buuren), Bas Maas (Doro, After Forever), Boris Oud (Leif de Leeuw) en nog veel meer.

Deze show is verplaatst van 14 januari naar deze nieuwe datum. Ticketkopers hebben een mail ontvangen. Geen mail ontvangen, stuur een mailtje naar [email protected] 

Pop/Rock
Koop tickets
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

In 2009 begon Harrison de wereld rond te touren met Doro als toetsenist, en verscheen op festivals als Wacken, Graspop en Sweden Rock, naast talloze headliners overal van Los Angeles tot Moskou. In mei 2013 zong hij het officiële volkslied van de inaugurele Full Metal Cruise naast Doro voor naar schatting 200.000 mensen tijdens de 824e Harbour Celebration in Hamburg, Duitsland. In 2015 trad Harrison toe tot de metalband, UDO, als hun toetsenist. Harrison blijft tot op de dag van vandaag samenwerken met Doro en Udo, zowel op het podium als in de studio.

Naast zijn werk in de rockwereld is Harrison ook jazzzanger, trombonist en bigband-arrangeur.

Harrison Young