donderdag 20 september 2018

HagueTalks

HagueTalks: Hoe kunnen we investeren in duurzame vrede?

INTERACTIEF DEBAT –
Als start van het Just Peace Festival organiseert HagueTalks weer een spannend programma. Dit keer in het poppodium het Paard. Sprekers uit het veld, sociale ondernemers, activisten en kunstenaars gaan met jou het gesprek aan over duurzame vrede. Wat kunnen we doen om de cyclus van gewelddadig conflict echt te doorbreken? Wanneer je naar het nieuws kijkt, kan je de indruk krijgen dat gewelddadige conflicten nooit eindigen. En dat vrede – vooral duurzame vrede – zeldzaam is. Tijdens deze HagueTalks duiken we dieper in de cyclus van conflict – van grondoorzaken, naar gewelddadig conflict, naar vredesopbouw. En horen we van verschillende sprekers wat er gedaan kan worden om de cyclus van conflict te doorbreken.

Archief
  • Grote Zaal
  • 16:00
  • 16:00

De sprekers hebben allemaal ervaring in het werken aan duurzame vrede. Speciaal voor HagueTalks delen zij hun persoonlijke ervaringen en inzichten op de volgende vragen:

Wat veroorzaakt conflicten? Zijn er nieuwe, effectieve methoden die we kunnen delen en die de oorzaken hebben aangepakt en oorlog hebben voorkomen? Wat kunnen we zelf doen om de neiging te weerstaan ​​om anderen negatief te zien?
Hoe komen we uit een conflict? Ervaren vredesonderhandelaars brengen ons naar hun werelden en helpen ons de manieren te begrijpen waarop strijdende partijen kunnen worden aangemoedigd om aan tafel te komen.
Wat maakt vrede duurzaam? Hoe kunnen we duurzaamheid beoordelen? Hoor van diegenen die hands-on kennis hebben van de systemen en ideeën die nodig zijn om vrede te verankeren.

Over de sprekers
★ Sven Koopmans. Sven Koopmans is een expert in internationale bemiddeling en heeft gewerkt in vredesprocessen voor de VN en de EU in onder andere Syrië, Zuid-Sudan, Darfur, Mali, Oekraïne en Cyprus. Hij is momenteel een parlementslid in Nederland bij de VVD.
★ Sada Mire. Sada Mire houdt zich op het moment veel bezig met de diversiteit van de mensen en wat onze voorouders in dit opzicht voor ons hebben betekend.
★ Heshika Deegahawathura. Heshika Deegahawathura pleit voor oplossingen die tegemoet komen aan de basisbehoeften van mensen na een conflict. De sociale ondernemer innoveert in beleidsimpact en economische ontwikkelingen.
★ Rabiaa Benlahbib is er van overtuigd dat voor blijvende vrede, gerechtigheid alleen niet genoeg is. Ze is de oprichtster en directeur Creative Court. Een kunt en onderwijs organisatie die de focus legt op vrede en globale gerechtigheid.

Over dit programma
Deze HagueTalks is georganiseerd door de Hague Project Peace and Justice in samenwerking met One Young World, Humanity House en andere partners, in het kader van het Just Peace Festival.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur