Wouter Vellekoop
zaterdag 14 maart 2020

HAAGSE NACHTBURGEMEESTER VERKIEZINGSNACHT

Het is zover. De strijd kan beginnen. Na twee jaar draagt de Haagse Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch zijn ambtsketting over aan een opvolger. De zoektocht naar een nieuwe Haagse Nachtburgemeester is dus begonnen! Op 14 maart wordt deze zinderende verkiezingstijd afgesloten tijdens een groots feest in PAARD. 

Archief
  • Kleine Zaal
  • 23:00
  • 23:00

In 2018 gaf de ‘original’ Haagse Nachtburgemeester René Bom na een zinderende en spraakmakende verkiezingsstrijd het stokje door aan Sjoerd van Schuylenburch. Hij heeft in de afgelopen twee jaar gewerkt aan het Nachtburgemeesterschap Nieuwe Stijl. Daarbij hoort bijvoorbeeld de oprichting van een Club van de Haagse Nacht, een bont gezelschap van feestbeesten en kroegbazen tot beveiligers en initiatiefnemers die leven in of van het Haagse uitgaansleven. Naast deze club is er een Nachtraad waarin verschillende actieve leden van de Club van de Haagse Nacht plaatsnemen voor nauwer contact. 

De komende twee jaar vervult de Haagse Nachtburgemeester zijn/haar taak als ombudsman van de Haagse Nacht. Hij of zij schopt tegen heilige huisjes en bouwt samen met de Nachtraad, de Club van de Haagse Nacht, de gemeente en gebruikers van het uitgaansleven aan een Nacht waarin iedereen zich thuis voelt. 

Vanaf nu kunnen sollicitaties voor de ‘functie’ Haagse Nachtburgemeester 2020 – 2022 verstuurd worden naar [email protected]. De inschrijving staat open tot maandag 17 februari 12:00 uur. Op 19 februari stelt de Nachtraad uit alle inschrijvingen twee geschikte kandidaten verkiesbaar, daarna is het aan het Haagse publiek om (online) haar stem uit te brengen. De twee kandidaten kunnen in die tijd zelf op eigen wijze campagne voeren. Een verkiezingsstrijd Amerikaanse stijl! 

Het verzamelen en tellen van de online stemmen wordt gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij. Stemmen kan vanaf 20 februari (tot aan de verkiezingsdag) via een speciale website! 

Op vrijdag 14 maart wordt tijdens een zinderende verkiezingsnacht in PAARD de winnaar bekend gemaakt. Tijdens deze nacht zijn er o.a optredens, dj’s, voordrachten, speeches en natuurlijk confetti. Meer informatie volgt!

Kijk ook op www.nachtburgemeesterdenhaag.nl

 

“Een bloeiend uitgaansleven draagt bij aan een aantrekkelijke stad voor bewoners, bezoekers en bedrijven.”

Nachtvisie 2019, Sjoerd van Schuylenburch