maandag 17 januari 2022

Het Amerika van Biden: Maarten van Rossem in gesprek met Adriaan Andringa

Deze avond kun je in de zaal bijwonen, of thuis via een livestream! Via PAARD koop je een ticket om de avond ín de zaal bij te wonen. Livestreamtickets kun je scoren via deze link:  www.haagschcollege.nl

Joe Biden maakt een vliegende start van zijn presidentschap. Van ‘Sleepy Joe’ tot ‘de nieuwe FDR’, Biden verrast vriend en vijand. Zijn coronapolitiek en economische herstelplannen zijn populair en de Amerikaanse president wordt in het buitenland weer met open armen ontvangen.

Slaat de VS een definitief nieuwe weg in? Of zijn de spoken uit het recente verleden alleen tijdelijk in de kast? In Het Amerika van Biden duiken Maarten van Rossem en Adriaan Andringa in de ziel van politiek Amerika. Kan Biden als Healer-in-Chief de Amerikanen echt weer samenbrengen? En hoe bepalend is de Trump-factor in de belangrijke Congresverkiezingen van volgend jaar?

Aan de hand van pakkende beelden en historische verhalen vertellen Maarten en Adriaan hoe Amerika zichzelf steeds opnieuw blijft uitvinden. Welke maatschappelijk processen geven inzicht in de toekomst van het land? In gesprek met het publiek vertellen ze wat we moeten vrezen en kunnen hopen van huidige Amerika.

haagsch collegelezing
Koop tickets
  • € 20,00
  • Grote zaal met zitplaatsen + online livestream
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Maarten van Rossem is historicus en Amerikanist.

Adriaan Andringa is Amerika-deskundige en schreef het boek Gevecht om Amerika.