GNAWA FESTIVAL: TAMIKREST

Opzwepende woestijnblues

vrijdag 8 september 2023 8380

Vanaf de eerste klanken grijpt Tamikrest je en sleept je moeiteloos mee met de opzwepende klanken van hun woestijn blues. De bandleden komen elk uit verschillende regio’s van de wereld en verweven Toeareg met moderne rock invloeden. De bandnaam betekent connectie en overlap, de ideale woorden om de band te beschrijven. Met hun muziek brengt Tamikrest een ode aan de Toeareg – of Kel Tamasheq identiteit en maken ze de cultuur toegankelijk voor iedereen. Op vrijdag 8 september staat de vijfkoppige formatie in PAARD.

archief
  • €25,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

Het nieuwste album van Tamikrest kwam uit in 2020 tijdens de pandemie, waardoor een zegetocht een tijd uitbleef voor de band. Maar nu komt deze tocht dan echt. Op de plaat Tamotaït (hoop) laat de band een dikker aangekleed geluid horen, met de dreunende bastonen, hypnotiserende zang en de repetitieve gitaarriffs die we gewend zijn. Net als de voorgaande albums, heeft ook Tamotaït een politieke lading.

“ Wanneer je je ogen dicht deed en je jezelf mee liet voeren op de klanken van de Malinese muzikanten van Tamikrest waande je jezelf in West-Afrika aangevoerd door de heerlijke klanktapijten die wij in de Westerse wereld woestijn blues zijn gaan noemen. “

Jeroen van der Vring voor Written In Music