GAVIN JAMES

vrijdag 8 september 2023 2023

Van straatartiest naar een uitverkochte wereldtour, de Ierse singer-songwriter heeft een lange weg afgelegd en staat op 8 september in onze Grote Zaal. ”Always”, ”Tired”’, ”City of Stars”, ”Nervous”, de lijst van hits houdt niet op bij deze man. Gavin James zal met zijn warme stem en kwetsbare songs een show neerzetten die elke luisteraars hart raakt.

akoestisch pop
archief
  • €36,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

De zanger brak in 2014 door met het nummer The Book Of Love. Een cover van een klassiek nummer geschreven door Stephin Merrit. Deze cover werd met lovende kritieken en vanaf daar werd het alleen maar beter en beter. Zo bracht hij hierna 3 albums uit en speelde hij afgelopen jaren met grote sterren als Sam Smith, Ed Sheeran en Niall Horan. James bracht in juli 2022 zijn derde album The Sweetest Part uit. Een goed ontvangen album die al snel nummer 1 werd in de Ierse albumcharts. In 13 nummers zingt hij over de hoogte- en dieptepunten van liefde en relaties.

 

Support: Banner.

De getalenteerde zanger en songwriter Banner. uit Den Haag, zal binnenkort als supportact voor Gavin James op ons podium staan. Hij begon zijn muzikale reis met dromerige indiefolk en later liet hij zijn meer uitbundige kant zien, met een ambitie om via zijn muziek een prachtig en samenhangend verhaal te vertellen. Na een korte pauze waarin Banner. de ruimte had om zijn visie verder te ontwikkelen zonder externe druk, creëert hij nu muziek die varieert van ingetogen (semi)akoestische ballades tot gelaagde tracks die blijven groeien, en zelfs meer rockachtige nummers.

“ James’s shy sincerity gets him out of more than one tight corner, but ultimately the glossy production is at odds with his husky, pliable voice. “

Irish Times