donderdag 25 oktober 2018

GANG OF FOUR

Voorprogramma: Fornet

Presented by Paard & Grauzone:
20:00 Fornet
21:00 Gang of Four

Onvervalste post-punkfunk! De Britse postpunk band Gang Of Four is  al sinds 1977 gewapend met krassende, zeg gerust schavende gitaren, lekkere bassloopjes en messcherpe teksten met fijnzinnige maatschappijkritiek.  Strijdbaar, fel, dwars – doch reteswingend. Gitarist, songwriter en zanger Andy Gill mag zichzelf de leider noemen van Gang of Four; de man die alom wordt geprezen als innovator en veel is gekopieerd over de rest van de wereld. Want hoewel de band nooit een écht commercieel succes heeft gehad, hebben ze dikke invloed op de hedensdaagse funk en indiehelden; de bassgitaar lijkt regelrecht doorgegeven aan Flea van de Peppers en ook Franz Ferdinand lijkt goed naar de muziek van GOF geluisterd te hebben.

De cd ‘Entertainment!’ (1979) is een regelrechte klassieker dat met een 9.5 wordt beoordeeld door Pitchfork, maar ook in dit decennium komt Andy met uitstekende platen op de proppen. In 2015 zag ‘What Happens Next’ het levenslicht. OOR magazine noemde Gang Of Four “een verademing, ook binnen het huidige muziekklimaat.” En: “Deze muziek schreeuwt om optredens,” Reden genoeg om de band 25 oktober naar Paard te halen. Dansen en zweten op die smerige, ruige punkfunk.

 

Archief
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Funfact:  Gang of Four heeft een nieuw nummer uitgebracht met de enige echte Ivanka Trump. In ‘Ivanka (Things You Can’t Have)’, wordt Ivanka gequote en geven ze een voorproefje van hun upcoming Complicit EP, welke je deze zomer kan verwachten.

Deze 5-koppige postpunk band afkomstig uit België verzorgt het voorprogramma van Gang Of Four. De debuut EP kwam vorig jaar uit, en de heren van Fornet hebben sindsdien niet stilgezeten. Oktober dit jaar kwamen ze met hun nieuwste release ‘Winter / Milk’. Op deze plaat zijn ze voor een meer dynamische aanpak gegaan en laten zij zien een eigen weg in te slaan. Ook leggen de mannen met dit album bloot hoe zij zich ontwikkelen als een koppig, maar levendig collectief.